Voltige

Vel overstått voltige for Norges del

Medaljer i det nordiske mesterskapet uteble for de norske utøverne i voltige under mesterskapet i Danmark i helgen, men det var mange gode norske prestasjoner å glede seg over i CVI-stevnet.

hest / Norges Rytterforbund
De norske utøverne sto for mange gode prestasjoner i løpet av helgens CVI/Nordisk mesterskap i voltige. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Hos Hjallerup Rideklub rommet ridehallen både et CVI-stevne og det nordiske mesterskapet i én og samme konkurranse. Dermed var det flere oppgaver for de tilreisende utøverne, og et viktig mål for flere av disse var å kvalifisere seg til høyere klasser. I CVI1*-klassene fredag kom det noen gode norske resultater, og flere unge utøvere har nå kvalifisert seg til CVI2* i sin aldersklasse; Lova Johansen kvalifiserte seg til CVI2*junior mens Mathilde Hatlevoll Gjennestad og Mathilde Wiig Tveite begge kvalifiserte seg til CVI2* children.

hest / Norges Rytterforbund
. I CVI1*-klassene fredag kom det noen gode norske resultater, og flere unge utøvere har nå kvalifisert seg til CVI2* i sin aldersklasse. (Foto: Privat)

Fire av de unge norske utøverne gjorde en god figur ved å kvalifisere seg til finalene i mesterskapet, henholdsvis Ella Bryne Smogeli og Sindre Nordeide i junior og Mathilde Hatlevoll Gjennestad og Bianka Sztaba i children. Selv om medaljene uteble, men utøverne gjennom hele helgen prestert fine runder i både CVI-sammenheng og i mesterskapet.


For blant andre Ella Bryne Smogeli ble resultatet en fin 18. plass av 39 startende i CVI2*. Hun startet her for første gang den finske hesten Quentin Brus, med et poengmessig godt resultat. Denne utøveren har EM på sin kalender i år, og Quentin Brus blir hennes firbente partner der. Sonja Argillander vil være Ellas longør, som hun også var ved stevnet i Danmark. Stevnet i Hjallerup ble dermed en fin oppladning frem mot EM som går i sveitsiske Bern 16.-21. juli. Her vil også VM for seniorer gå, og her vil Norge bli representert av Kristine Åssveen/HH’s Czardas med Lilly Weldingh som longør.


I CVI2* children-klassen ble Mathilde Hatlevoll Gjennestad/Tiger Muffin, med Marie Hatlevoll som longør, nummer 11 av 25 og Bianka Sztaba/Scarlett 689, med Kaia Hegre som longør, nummer 13.

Resultater

Relaterte artikler