Vel gjennomført i strålende solskinn

61 glade feltrittsekvipasjer stilte til start da Ullensaker Rideklubb arrangerte lands- og elitestevne i feltritt sist helg. Og stevnet, ja - det gikk knirkefritt. Til og med været hadde ULLE kontroll på!

av
Åse-Berit Jamne
Martine Sæteråsen og hennes tyske hoppe, Dorne's Diva (Donauklang x Carpalo, oppdretter Franziska Nebel) suste inn til seier i CCN2* MB (foto: Caroline Nome)

Ullensaker Rideklubb arrangerte elite- og landsstevne i feltritt 27. - 28. mai, og det var en godt fornøyd stevneleder som kunne konstantere at det meste gikk på skinner denne gangen. Stevnet ble arrangert i flotte omgivelser på Stall Eikeberg og Flatner terrengbane.

- Det var et veldig fint stevne, og vi er fornøyde med antallet startende sett i sammenheng med hvordan det har vært de siste årene etter koronapandemien, forteller Sissel Aamodt som også er styreleder i Ullensaker Rideklubb.

- Vi håpet på 60 startende, og endte med 61. På stevnene vi arrangerte i fjor foruten NM hadde vi mellom 50 og 55 startende, så vi håper at dette er et tegn på at det er økt aktivitet og at folk vil være med og ha det tre ganger så gøy!

Og hun har kun positive ord å si om arrangementet fra helgen. - Det var flinke ryttere, flinke hester og en veldig hyggelig atmosfære hele helgen.

Været hadde de også med seg. Den eneste utfordringen skulle vise seg å være litt vind på lørdag. - Men det gikk også bra, ingen hinder datt ned - og det er vi jo glade for, sier Sissel med et smil.

Hindervaktene har møte (foto: privat).

Klassen som dro flest startende, var H90. Av de tretten startende var det til slutt Anea Haaland fra Asker og Omegn Rideklubb som kunne juble sammen med sin norskoppdrettede hoppe. Miss Sookie er etter Quasimodo Z med Tabasco La Silla som morfar. Hun er oppdrettet av Hanne Kjersti Kiste og eies av Iselin Haaland. Med 70% i dressuren og feilfrie runder på sprangbanen og i terrenget endte ekvipasjen på kun 30 straffepoeng.

Kari Mette Stenerud (Skedsmo Rideklubb) fulgte på plassen etter, også hun på en NV-hest, nemlig Landego Rozz (Solos Landwind x Stall-Ks Dynamit, oppdretter Ninja Cathrin Tuven). Hennes klubbkamerat, Silje Aurora Fjørner Skjøldt, kapret tredjeplassen med sin Belladonna K (Clintord I x Caretino. Siste plasserte i klassen ble Kongsvinger og Omegn Rideklubb sin Ida Renee Tidemand Slorafoss og fullblodshesten Zadir Zaid (Special Quest x Miami Springs, oppdretter Jan Johansson).

En sterk prestasjon på dressur- og sprangbanen gjorde at Martin og Diva sikret seieren til tross for litt tidsfeil i terrengdelen (foto: Caroline Nome).

I stevnets største klasse, CCN2* MB, var det Martine Sæteråsen fra Hurdal Hestesportklubb som trakk det lengste strået med sin tyske hoppe Dorne's Diva (Donauklang x Carpalo, oppdretter Franziska Nebel). Sammen leverte de en solid dressurprøve med 72.05%. Med kun 28 i straff etter dressuren og feilfri prestasjon på sprangbanen, tålte ekvipasjen dermed de ekstra 6.8 straffepoengene etter terrenget, for totalen endte på 34.8. Det skulle holde til seier foran Ingeborg Berven Sundt fra Skedsmo Rideklubb. Med Jovila (Starpower x Koriander, oppdretter L.A. Stokman) ble fasit til slutt 37 i straff etter alle tre disipliner var gjennomført.

Martine var godt fornøyd med stevnet og sin egen prestasjon. - Ullensaker Rideklubb arrangerte som vanlig et flott stevne der alt lå godt til rette for både hester og ryttere, forteller hun.

Og for hennes del klaffet alt denne helgen. - Hesten min er i god form om dagen og har gitt meg en god følelse i alle tre grener. Vi hadde en komfortabel ledelse etter sprang- og dressurdelen, og det føltes bra å dra i land seieren selv med noen tidsfeil i terrenget, avslutter en glad vinner.

- Start- og resultatlister fra stevnet

Ullensaker Rideklubb gjør seg klare for nye feltrittsstevner 15. - 16. juli og 19. - 20. august hvor det arrangeres klasser fra knøttecup og opp til trestjernersnivå om det er mange nok som ønsker å ri det - hos ULLE er alle velkommen!