Vel gjennomført childrenstart

- Jeg vil så absolutt si at vi skal være fornøyde med vel gjennomført første EM-dag, fastslår NYRF landslagsleder og childrenrytternes Chef d’Equipe i Oliva Nova, Tom Vidar Gjeldnes. - Og Emma Tallulah Behn og team, de har ekstra god grunn til å være fornøyde.

av
Sille Kasin
Stor glede i målområdet - Emma Tallulah Behn og Fetoucha tas gledesstrålende imot av mamma Märtha Louise og groom Christine Røhl. Foto: NRYF

Childrenutøvernes første EM-dag i spanske Oliva Nova er over, og våre norske ryttere er altså med og kjemper videre. Årets mesterskapsfelt rommer hele 94 individuelle utøvere på hest mellom 12 og 14 år fra i alt 25 nasjoner. Blant disse representerer også flere av dem nasjonene sine ved lagdelen av mesterskapet på i alt 19 lag – og så også de fire norske utøverne Emma Tallulah Behn, Emilie Øia Helgesen, Madelen Ossletten Fuglstad og Petter Sandhei Bjørklund.

Emma Tallulah Behn stod for litt av en kraftprestasjon da hun fra start nummer 37 tøylet fyrrige Fetoucha (Zacharov x Contendro II) feilfritt rundt og rett opp i en foreløpig ledelse i childrenrytternes første kvalifisering denne tirsdagen. Innsatsen holdt til sist til en aldeles strålende individuell tredjeplass, og Emma ligger dermed i foreløpig delt ledelse med null feil sammen med de øvrige 48 utøverne som gikk feilfritt i dag. Emmas resultat ga også dette det norske childrenlaget en flying start på lagkonkurransen under årets EM.

I sporten vår er som kjent marginene små, og under spesielt de internasjonale mesterskapene som årets EM, er utfallene ofte store. Dessverre hadde den andre norske childrenekvipasjen til start, Emilie Øia Helgesen og Lady Gaga HH Z (Lux Z x Pablo Van Berkenbroek) ikke helt dagen denne første konkurransedagen, og ble eliminert. Duoen delte dermed skjebne med fire andre ekvipasjer.

Madel Ossletten Fuglstad hadde på sin side en riktig god dag på jobben med Ibalou (Balou du Rouet x Highline), der fasiten ble fire feil. I det tøffe selskapet som EM-feltet for children representerer, holdt dette så langt til en 74. plass i den individuelle delen av konkurransen.

Petter Sandhei Bjørklund avsluttet som fjerde norske rytter også på godt vis. Bak tøylene på Garden Party (Calido I x Rocky) resulterte firefeilsrunden i en foreløpig individuell 59. plass. Den unge rytteren opplever for øvrig dobbelt opp med spenning disse nærmeste dagene, da også storesøster Ingrid Sandhei Bjørklund deltar med bravur i juniorenes EM.

Som vi ser, er stemningen på topp i EM-leiren under første mesterskapsdag for de norske childrenrytterne våre. Klikk på pilen for å manøvrere i bildekarusellen. Foto: NRYF

- Jeg vil så absolutt si at vi skal være fornøyde med vel gjennomført første EM-dag, fastslår NYRF landslagsleder og childrenrytternes Chef d’Equipe Tom Vidar Gjeldnes, i etterkant av dagens innsats. – For små feil i mesterskap er dyre, presiserer han. – De har ridd godt, og varmen er intens, men dette har de også taklet veldig godt. Og det er klart at det er velig gøy med Emma som var feilfri og ble nummer tre i denne omgangen! I forhold til Norges lag videre så blir det spennende, legger han til. – Det skjer mye i de neste rundene, både nå først på fredag, og deretter også for de beste av alle gode 19 lag i finalen på søndag. Og vi er med og kjemper, avslutter han smilende.

Resultater: