Våre mesterskapshester har fått grønt lys til start

Ved EM i Milano har spranghestene vært vist for veterinær i dag – og alle hestene har gått igjennom og fått grønt lys til deltagelse. Victoria Gulliksen og Johan-Sebastian Gulliksen er klare for å hoppe på den grønne gressbanen ved Ippodroma Snai San Siro. I nederlandske Oirschot er de to norske VM-deltagerne i ponni enbet, Øivind Mikkelsen og Simon Lande, også klarert for start etter veterinærbesiktigelse.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Klare til start i Milano - Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach og Johan-Sebastian Gulliksen/Harwich VDL. (Foto: NRYF)

24 nasjoner er til stedet for mesterskapet over hinder i Milano. Norge stiller med to individuelle ryttere – Victoria Gulliksen med sin Equine America Papa Roach og Johan-Sebastian Gulliksen med Harwich VDL.

Samtlige EM-hester gikk igjennom ved første visning etter dagens sjekk som begynte klokken 12.

I ettermiddag er det trening som står på programmet, før trekning til første runde av FEI Jumping European Championship gjøres klokken 18.00 i kveld.

Det meldes om sol og passende norsk sommertemperatur i Milano, etter at uken ble innledet med mye regn mandag.

Program:

  • 30. august: 1. kvalifisering individuelt og lag 1,50 m - resultatet blir omgjort til feilpoeng
  • 31. august: Finale lagkonkurranse runde 1, andre individuelle kvalifisering 1,60 m - de 10 beste lagene og 50 beste individene går videre til fredag
  • 1. september: Finale lagkonkurranse runde 2, andre individuelle kvalifisering 1,60 m - de 25 beste individene går videre til finalen søndag
  • 2. september: CSI2* klasse og show. Fridag for EM-rytterne
  • 3. september. Individuell finale runde 1 og 2, 1,60 m - nå skal de individuelle medaljene deles ut

Du finner start- og resultatlister her

To VM-representanter på hjul

I Oirschot, Nederland, er det snart klart for VM enbet ponni, der to norske deltagere er på plass. Også her har det vært veterinærbesiktigelse i dag – og grønt lys er gitt til våre to ekvipasjer; Øivind Mikkelsen/Kraneveld’s Giovanni og Simon Lande/Dalbys Maisol.

Du finner start- og resultatlister her

Begge de to norske hestene i VM ponni enbet er klarert til start - Øivind Mikkelsen/Kraneveld's Giovanni og Simon Lande/Dalbys Maisol representerer Norge. (Foto: Tine Røste Haugen)

Malene skal ri VM distanse

Det skjer ikke bare i Milano og Oirschot denne uken - i franske Castelsagrat handler det om distanse VM for junior og unge ryttere. Der er det én norsk deltager - Malene Bergersen Bakken med sin Shanameh. Fredag formiddag går veterinærbesiktigelsen i gang der, og selve rittet over 120 kilometer går lørdag.

Arrangørens Facebook-side

Malene Bergersen Bakken/Shanameh er på plass i franske Castelsagrat som Norges representant i VM distanse for junior/unge ryttere. (Foto: NRYF)