Uvisst om det blir Gothenburg Horse Show eller ikke

Nye restriksjoner i Sverige, gjør at det hersker usikkerhet hvorvidt Gothenburg Horse Show, med World Cup i både sprang og dressur, vil kunne avvikles. To norske ryttere er meldt til dette stevnet – Ingrid Gjelsten og Geir Gulliksen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Geir Gulliksen tok seieren i Longines FEI World Cup ™ i Gøteborg 2020 - og er i likhet med Ingrid Gjelsten meldt til årets stevne. Men om det blir stevne, er uvisst. (Foto: FEI/Satu Pirinen)

Det var mandag 10. januar at den svenske regjeringen opplyste om nye koronarestriksjoner som begrenser antallet personer ved innendørsarrangement. Disse restriksjonene vil ifølge de svenske myndighetene gjelde til midten av februar, og det vil gjøres en vurdering hver 14. dag.

Det svenske rytterforbundet meddeler at på bakgrunn av dette er det ikke klart hvilke restriksjoner som kommer til å gjelde den 23.-27. februar, hvilket er datoen for Gothenburg Horse Show. Ifølge dem avventer organisasjonen bak stevnet med å gi beskjed om det vil kunne gjennomføres eller må avlyses. Det er ventet ny informasjon 24. januar, og da vil den endelige avgjørelsen om stevnet kan avvikles eller ikke tas.

Dersom stevnet må avlyses, opplyser arrangøren om at de som har kjøpt billett kan velge å få beløpet refundert eller omgjort til billetter for 2023.

I 2021 var World Cup-finalene lagt til Gothenburg Horse Show, men det ble avlyst i siste øyeblikk - da på grunn av utbruddet av ekvint herpesvirus i Europa og et konkurransestopp innført av FEI.

Arrangørens hjemmeside

Geir Gulliksen vant i 2020

Geir tok sin første verdenscup seier under nettopp Gothenburg Horse Show i 2020. Det ble god stemning i arenaen da resultatet var klart, som du kan se her:

Loading embed...