Ungryttersuksess i Belgia

At gode norske sprangpremier har blitt sikret ved Sentower Park disse seneste dagene, er ingen tilfeldighet. Denne lørdagen sikret det norske ungrytterlaget en sterk tredjeplass i nasjonshoppingen, mens childrenlaget skaffet seg nyttig erfaring.

Tony André Hansen Mira Høidal, Lea Fondevik Syversen, Ada Braaten Johnsen og Maria Louise Kingsrød hadde all grunn til å smile etter dagens Nations Cup for unge ryttere. Foto: Privat
av
Sille Kasin

Unge sprangryttere i aldersbestemte klasser er for tiden på plass under den internasjonale ungdomshelgen i Sentower Park, og selv om værgudene ikke akkurat har vært på arrangørens side denne lørdagen, har stemningen vært på topp. – Og temperaturen, den steg nok mange grader i den norske leiren, da Norges ungrytterlag ved Mira Høidal/ Boleybawn Aasha, Lea Fondevik Syversen/ Ambra, Ada Braaten Johnsen/ Plietsch og Maria Louise Kingsrød/ Urioso de Laume under landslagsleder Tony André Hansen sikret en sterk tredjeplass i dagens Nations Cup 1,45 m.

- Dette var veldig gøy, bekrefter en storfornøyd Tony Andre Hansen og legger til: - Det er bare én ting å si om dette. Et sterkt resultat av et sterkt lag med veldig flinke jenter. Vi har virkelig fått en god start på sesongen, smiler han.

Mira Høidal som var førsterytter på laget, og som klinket til med to fantastiske nullrunder, deler også gleden over dagens opplevelse og den flotte pallplassen med oss på tråden fra Belgia:

- Vi red gode runder i dag, alle fire, slår Mira fast. – Banen var teknisk stor og krevende, og vi måtte komme fort i gang, for vi møtte på linjer allerede fra første til andre hinder, og også fra hinder to til tre. Hesten min har veldig stor galopp, så jeg må være veldig påpasselig med å raskt få henne tilbake. Mange fikk feil i den siste delen av banen, og spesielt på de tre siste hindrene der linjen var spesielt vanskelig, med store, åpne oksere. I tillegg var maksimaltiden snau, så her måtte vi virkelig huske på å holde flyten og hele tiden ha i bakhodet at vi ikke måtte ta for store svinger, forklarer hun.

Sin unge alder til tross, har Mira allerede mye internasjonal erfaring både fra individuelle konkurranser og som lagrytter.

- Å ri på lag er gøy når man er ferdig, sier hun ettertenksomt. – Jeg opplever at det er mer press å ri på lag enn når jeg starter individuelt, men derfor også enda mer gøy når det går så bra som nå, smiler hun. Denne opplevelsen smaker virkelig bra nå i ettertid, men mens det stod på, var skuldrene ganske så høye. Men Tony er virkelig en bra lagleder. Han er flink til å se oss alle og har en god ro rundt seg som smitter over på oss ryttere, avslutter hun smilende.

Frankrikes nasjonslag trakk lengste strået og toppet dermed listene, mens Belgias ungryttere sikret andreplassen. Det tyske nasjonslaget ble nummer fire, mens det nederlandske ungrytterlaget ble nummer fem. Dagens nasjonshopping for unge ryttere rommet i alt ti lag.

I dagens Nations Cup for children stilte åtte lag til start, og de unge utøverne Emma Tallulah Behn/ Fetoucha, Mia Søraas/ Hity de Bosquetiau, Linnea Tomelthy Storstrøm/ Cillia B og Marie Lensebråten Walstad/ Billy Balou under landslagsleder Tom Vidar Leren Gjeldnes fikk nok å bite i denne lørdagen, da nyttig lagerfaring skulle høstes. Hinderhøyden var 1,25 m, og på lik linje med ungrytterne, red også sportens yngste utøvere på hest to runder. Også her skulle Frankrikes nasjonslag vise seg å være uslåelige, mens Belgia ble nummer to og Tyskland nummer tre. Norges childrenlag endte som nummer åtte.

Maria Louise Kingsrød/ Metasequioa og Jenny Krogsæter/ Gjamaika Song sikret på sin side fine individuelle plasseringer i Prijs «The 50 Irish» 1,40 m Grand Prix for juniorer og U25 denne lørdagen, mens Fanny Wedel Jarlsberg/ Holiday Hop ON ble plassert som nummer fem i ponnienes 1,15 m. Ada Braaten Johnsen sikret også nok en individuell plassering under det populære stevnet, denne gangen som nummer syv med My Way B & V i ungrytternes tidshopping 1,45 m. Oda Therese Oddsen/ Via vd Karmenhoek Z, Lin Wicklund/ Punters Lovely og Rasmus Aasland/ Erasmus havnet også på premielistene denne lørdagen – som henholdsvis nummer ni, tolv og tretten i 1,30 m for juniorer og unge ryttere.

Resultater: