Unge norske ryttere med plasseringer på sprangbanene

Det er i første rekke de unge sprangrytterne som er i den internasjonale ilden denne helgen, med norske ekvipasjer både ved CSIO Youth ved Sentower Park i Belgia og ved CSI3*/1*7YH1* i italienske Gorla Minore. Siri Endresen er en ung norsk rytter som har hatt en god inngang til stevnehelgen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Siri Endresen/Quapo di Tutti Z. (Foto: NRYF)

Siri Endresen har hatt en god start på den italienske våren i Gorla Minorie, med sin Quapo di Tutti Z gikk det både feilfritt og fort i 1,35 m klassen – så kjapt at det holdt til en andreplass i det 63 ekvipasjer store startfeltet, der det var adskillige internasjonale toppnavn. Siri ble også feilfri og plassert som nummer fem i 1,25 m klassen, da med Tres Chique van Visa Versa Z. I denne klassen ble det også plassering på Carmen Viskjer Rød, sammen med sin Petite Papillon ble hun nummer syv.

Carmen Viskjer Rød red torsdag også inn en sjetteplass i italienske Gorla Minore med Quandi M i syvårsklassen.

Fredag ble det en 14. plass på Ylva Høidal/Havanna Heart i 1,35 m klassen.

Sentower Park:

Josephine Marie Heldal Haukeland red en feilfri første fase i dagens CSIP 1,20 m på sin Søndervangs Colorado, og med fire feil i andre fase og en god tid ble fasit tiendeplass i klassen.

Linnea Ovidia Aamodt Fossned red onsdag inn en 12. plass i CSIP 1,20 m med sin Touchy Subject.

Emilie Øia Helgesen har så langt sikret seg to plasseringer, onsdag ble hun nummer ti i CSIP 1,05 m med Eye of Tiger Alias, torsdag ble hun nummer 11 i children-klassen 1,15 m.

Rasmus Aasland klatret torsdag opp i salen på Cardigan (Cardento/Jupilot), med to nullrunder og en 14. plass som resultat.

Cagnes-sur-Mer

To norske seniorryttere deltar i franske Cagnes-sur-Mer. Elise Aaserud ble plassert som nummer 12 i onsdagens CSI2* 1,40 m med Phelina de Septon. I CSI1* 1,30 ble hun samme dag nummer syv med Fly Away Sunheip (Montender/L’Arc de Triomphe*Bois Margot).

Torsdag ble Karoline Gleditsch nummer ti i CSI1* 1,30 m med Juul-W (Startpower/Indoctro).