Unge medaljører på store hester

Etter gårsdagens 1. avdeling i INM for children, stod åtte ekvipasjer med null i protokollene. Kampen om årets medaljer ble derfor både tøff og spennende. Til sist møttes tre ekvipasjer til omhopping, og da handlet det virkelig om å finne raskeste veien til mål for Emma Tallulah Behn, Linnea Tomelthy Storstrøm og Anna Mathilde Buskoven.

Til sist ble det tre childrenryttere som fikk gleden om virkelig å kjempe om medaljene.
av
Sille Kasin

At Drammen og Omegn Rideklubbs Emma Tallulah Behn vet å sette fart på Fetoucha, har vi allerede erfart flere ganger gjennom sesongen, både i nasjonale og internasjonaleriv. klasser. Men denne søndagen i Grenland handlet det til sist ikke bare om å ri en lynrask runde og sikre plassering, men også om medaljekamp fremfor hjemmepublikummet.

Dette klarte erfarne Emma på beste vis, og sikret dermed karrierens første individuelle mesterskapsgull innendørs, godt heiet fem fra sidelinjen av blant andre mamma Märtha Louise, trener Toril Hemmingby og hestepasser Christine Røll.

- Jeg er veldig fornøyd med mesterskapet og også veldig glad over gullet, fastslår Emma. Man vet jo aldri hvordan det går i finalen, for selv om man har ridd nullrunder før i mesterskapet, så man kan jo like godt ende opp med å bli eliminert og måtte se omhoppingen fra bakken. Heldigvis gikk alt fint i dag, sier hun og jublende løfter vinnerpokalen fra NRYF i luften mens det virkelige store gullsmilet blir hentet frem.

At sølvmedaljør Linnea Tomelthy Storstrøm og Cillia B fra Bærum Rideklubb har for vane å ri raskt og også ofte feilfritt, er vi godt vant med. Denne søndagen var duoen sist ut i omhoppingen, og mye lå derfor på -åringens skuldre. De to andre ekvipasjene stod nemlig med ett riv hver.

- De den første bommen falt i omhoppingen, tenkte jeg at jeg bare fikk prøve å ri en god runde, stråler Linnea. Og det klarte jeg, for hun var så fin. Det var veldig deilig at jeg ikke stivnet som jeg gjorde i mitt forrige mesterskap, for nå klarte jeg å holde hodet litt mer kaldt. Nå er det også veldig gøy å tenke på at jeg har igjen litt mer enn ett år som childrenrytter, smiler hun lurt.

Årets bronsemedaljør ble Anna Mathilde Buskoven, som ikke bare endte som bronsemedaljør, men som også var ute i karrierens aller første omhopping i et norgesmesterskap med Estafette som makker.

- På en skala fra én til ti var i hvert fall dette en tier, foreller 13 år gamle Anna fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb etter at bronsen ble vunnet på Estafette. – Jeg var litt nervøs da jeg kom inn på banen som første ut i omhoppingen, og det pleier jeg egentlig ikke å være. Hesten min var veldig fin, men litt skvetten inn til siste hinder. Det var veldig gøy å ta min første medalje, avslutter hun smilende.

Resultater:

Årets gullmedaljør, Emma Tallulah Behn, har sin unge alder til tross, vært med om mye. Men INM-gullet for children smakt riktig, riktig godt. Her med deler av teamet sitt - hestepasser Christine Røll og mamma Märtha Louise. Foto: Sille Kasin
En lykkelig Linne Tomelthy Storstøm meddet synlige beviset rundt halsen om at sølvet ble vunnet, henter jubelen frem. Foto: Sille Kasin
Anna Mathilde Buskoven og Estafette var først ut i omhoppingen og vantvel fortjent bronse. Foto: Sille Kasin