Tysk seier i Abu Dhabi og norske plasseringer rundt omkring

Lanseringen av helt nye Longines League of Nations ™ fikk en flying start i Abu Dhabu, med seier til det tyske laget. Norge er ikke blant de deltagende nasjonene her, men til gjengjeld har norske sprangryttere, deriblant Victoria Gulliksen, hoppet inn flere plasseringer i Europa.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund / Victoria Gulliksen
Victoria Gulliksens Equine America Papa Roach viser god form i Spania. (Arkivfoto: NRYF)

Johan-Sebastian Gulliksen var i helgen i tyske Riesenbeck. Det ga flere plasseringer, deriblant innledet han med en tredjeplass i 6-7 års klassen med BWP-hoppen Rose of Ballmore (Chacoon Blue/Nabab de Reve, oppdretter BVBA Ballmor).

Flere norske ryttere er på plass i spanske Vejer de la Frontera for Andalucia Sunshine Tour. Victoria Gulliksen har både med seg unghester og topphester. Hun innledet sist uke med fine runder og plasseringer i flere unghestklasser. For de større oppgavene var Equine America Papa Roach (Periqueux/Zeus, oppdretter Rixt Meyer-Aller) et sikkert kort. I torsdagens CSI4* Big Tour 1,50 ble det nullrunde med plassering som resultat. Fredagen i Andalcua regnet bort, men lørdag ble det nye plassering på Victoria og Papi, nå klatret de opp til 7. plass i CSI4* 1,50 Big Tour. Flere fine runder og plassering ble det også på Lea Fondevik Syversen i 4*-klasser.

Ved MET Oliva i Spania red Marit Haar Skollerud, Jenny Krogsæter og Oda Charlotte Lyngvær inn flere plasseringer i helgen. Oda tok like godt også hele to fine seire med gode Goanita (Zandor/Bal Pare, oppdretter Stal Hendrix) i Gold 1,30 m torsdag og tilsvarende lørdag.

Oda Charlotte Lyngvær har innledet MET godt med flere plasseringer - og også to seiere. (Arkivfoto: NRYF)

Cecilia Hatteland har opphold i Jeddah, Saudi Arabia, og det ga uttelling i ukens Jeddah – Trio Sporting 2024 uke 3. Av syv starter ble det seks plasseringer ved dette CSI2*-stevnet, flere av disse rankingklasser. Torsdag ble hun nummer tre i 1,45 m (LR) med Heidi Pwr (Kannan/Quantum, oppdretter Pernilla Svensson). Lørdag tok Cecilie to plasseringer i 1,45 m Grand Prix (LR), med Katharina van Maarle Z (Kannan/Numero Uno, oppdretter Corneel Verhaeren) ble hun nummer seks og nummer 11 med Heidi Pwr.

Nyskapningen Longines League of Nations ™ ga Tyskland en optimal start på OL-sesongen sa lagleder Otto Becker etter seieren i Abu Dhabi til det tyske laget. Det ble Irland som noe skuffet så det ble andreplass på dem. Tyskland går da videre med 100 vinnerpoeng, Irland har 90 mens Sverige som nummer tre sikret seg 80 poeng. Neste runde går i Ocala, USA, i mars, mens de siste avdelingene går i juni sveitsiske St. Gallen og i Amsterdam, Nederland. De åtte beste av de ti deltagende lagene går videre til historiens første Longines League of Nations ™ finale i spanske Barcelona i oktober.

Det tyske laget, her ledet an av Christian Ahlmann/Blueberry, tok tidenes første seier i nyskapningen Longines League of Nations i Abu Dhabi i helgen. (Foto: FEI/Martin Dokoupil)