Tysk seier denne gangen

Det ble tyske Janne Friederike Meyer-Zimmermann som sikret seg de 20 poengene i søndagens World Cup-klasse i spanske La Coruña. For Marie Valdar Longem holdt det ikke til poeng denne gangen.

Foto: FEI
av
Rebecca Ballestad-Mender

Med 20 nye poeng på konto, som Meyer -Zimmermann sikret seg med sin Messi van’t Ruytershof (Plot Blue/For Pleasure), har hun klatret opp på en femteplass på sammenlagtlisten i den vest-europeiske ligaen når de nå er halvveis gjennom sesongens kvalifiseringer. Kun to ekvipasjer klarte den krevende grunnomgangen feilfritt.

Hun var nummer to ut i omhoppingen og dro i fra den unge briten Harry Charles/Casquo Blue (Chacco-Blue/Carthago Z) mens det var østerrikes Max Kuhner/Up Too Jacco Blue (Chacco Blue/Ard VDL Douglas) som sikret seg tredjeplassen etter en grunnomgang med kun et lite tidsfeil. På fjerdeplass fulgte nederlandske Harrie Smolders/Uricas vd Kattevenen (Uriko/San Patrignano Cassini) med to tidsfeil. Svenske Henrik von Eckermann/Iliana (Cardento/Gentleman) ble den raskeste av de 14 med fire feil.

Marie Valdar Longem hadde med seg sin faste World Cup-partner Echo de Virton ut på dagens bane. I dag ble det ni feil totalt og en 27. plass i klassen. På sammenlagtlisten ligger Marie nå som nummer 36.

Marie har også med seg sin trofaste Algorythem (Eurocommerce Tampa/Calvados) på sine reiser, og lørdag kveld viste han atter en gang at alder er kun et tall. Feilfri grunnomgang i 1,55 m klassen ledet til omhopping, der det dessverre ble en ufrivillig avstigning for Marie. Det holdt likevel til en fin plass for Marie og hennes 17 år unge vallak.

På sammenlagtlisten i World Cup ligger Kevin Staut i tet – han sikret seg en ny plassering i dag som nummer seks sammen med sin Cheppetta (Chepetto/Cash). Som nummer to ligger Henrik von Eckermann, foran britiske Harry Charles. Victoria Gulliksen holder seg på topp ti – hun deler nå åttendeplassen med tyske Daniel Deusser.

Resultater

Sammenlagt Longines FEI Jumping World Cup

Neste runde med World Cup-spenning blir i London om to uker – den norske rytteren som skal i ilden da er Geir Gulliksen.