Tysk og fransk i Jyske Bank Boxen

Det ble den tyske duoen Chiara Congia og Justin van Gerven som tok gullmedaljen i voltige Pas de Deux i Herning etter en vakker oppvisning ved verdensmesterskapet i Danmark.

Tyske Chiara Conga og Justin van Gerven fra Tyskland tok gullet i Pas de Deux. (Foto: FEI/Richard Juilliart)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Duoen fikk 8,863 i sin første runde i arenaen i Jyske Bank oxen, og fikk press på seg av tyske Diana Harwardt og Peter Künne som leverte til 8,692. Men de taklet presset og bare leverte på høyeste nivå, understreket at gullet, det var deres, sammen med hesten Highlight med Alexandra Knauf som longør.

-Dette er så fantastisk, vi har ikke ord. Vi fikk virkelig vist hva vi har jobbet for, og det er så herlig! Vi er uten ord, for et publikum, for en arena, lød det fra de to.

Diana Harwardt og Peter Künne, med hesten DSP Sir Laulau og Hendrik Falk som longør, ble verdige sølvinnere. – Dette var vårt første VM, så dette har vært fantastisk. Det har vært en lang reise, vi var reserver i 2019 – det var en drøm å være her. Å prestere i denne arenaen – det har vært som å ha bursdag der alle kommer og gratulerer deg!

Bronsen gikk til italienske Rebecca Greggio og Davide Zanella, med hesten Orlando Tancredi med Claudia Petershon som longør. – I dag gikk det ikke perfekt, men vi fikk gjort det som var vårt mål. Vi har jobbet med denne hesten i seks måneder, så dette var en drøm som gikk i oppfyllelse.

Laggull til Frankrike

Frankrike har hatt et mesterskap i særklasse – og avsluttet det med å ta enda et gull i Nations Cupen der de totalt fikk 9,146. Danmark overrasket alle, inkludert seg selv, med å ta sølv med Østerrike på bronseplass.

Resultater

Det franske laget tok gullet i nasjonscupen. (Foto: FEI/Richard Juiliiart)