Tysk dominans i UR-klassen

De tyske UR-rytterne dominerer resultatlisten ved Aachen Young Stars i dressur. For Siri Thelle Tønnesen og Anine Mørch-Aas ble fasit henholdsvis en 12. plass og en 17. plass - og Siri er videre til lørdagens finale.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Ved Aachen Young Stars kan de beste unge rytterne i Europa ri inn i adventstiden. Sprangrytterne har hatt denne muligheten i mer enn 25 år, siden 2017 har også dressurrytterne vært en del av stevnet.

Unge tyske ryttere la beslag på de fem første plassene i dagens klasse. Vinner ble Jana Lang/Baron 321 med hele 75,098 %.

Siri Thelle Tønnesen/Bonifatius 8 e. Bellissimo M/Abanos oppnådde i dag 68,628 % totalt, med en 12. plass som resultat. Denne ekvipasjen har fått plass i lørdagens finale og skal vise sin freestyle klokken 17.45.

Prosentresultatet til Anine Mørch-Aas/Maserati e. Metall/Tip Top ble 66,814 %.

En som er til stede under Aachen Young Stars og som følger dressurrytterne er dressurdronningen Isabell Werth. Hun er trener ved CHIO Aachen CAMPUS Excellence programmet. Til arrangøren forteller hun hvorfor dette stevnet er så viktig:

- Utøverne trenger stevnerutine på øverste nivå; ri mot de beste. Det er da de lærer å takle situasjonen, lærer å takle presset. At dette stevnet kommer mot slutten på sesongen er viktig, da kan situasjonen snu seg litt i forhold til tidligere på året, og stevnet gir de unge rytterne en ny mulighet til å konkurrere mot de beste fra andre nasjoner. Og så er det Aachen… Aachen er Aachen, det navnet er mange rytteres drøm!

Start- og resultatlister