Trude sikret seg sin første VM-kvalifisering

To norske dressurryttere er på plass Sentower Dressage Festival i Belgia – Trude Hestengen og Cathrine Oppegaard. Torsdag ettermiddag sikret Trude seg sin første VM-kvalifisering med sin Christianlunds Fürstino.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Utendørssesongen settes i gang med Sentower Dressage Festival i Opglabbeek, et stevne som arrangeres for andre år på rad. I år har stevnet gått fra å være 3-stjerners til å bli et 4-stjerners, og totalt 203 ekvipasjer er med, helt fra ponni til Grand Prix.

Dommerpanelet ga den norske ekvipasjen totalt 66,391 % i CDI4* Grand Prix-klassen torsdag, og med det er et første del-mål mot mulig VM-deltagelse i Herning i august oppnådd. Kvalifiseringskrav til VM er minst 66 % to ganger i Grand Prix ved internasjonale stevner fra CDI3* og oppover. Se mer om kvalifiseringskravene her.

Dommerprotokollen til Trude og hennes ni år gamle DV-vallak e. Fürstenball/Cape Town S forteller om jevnt og stødig program med i all hovedsak karakterer på 6 til 7. Noen enkelte fem-tall har sneket seg inn, deriblant i den første passagen, men her var det ikke helt enighet mellom dommerne. For generelt inntrykk ga én dommer ekvipasjen 6,5, mens de fire andre hentet frem 7-tallet. Denne karakteren er blant de som ganges med koeffisienten 2.

CDI4* Grand Prix-klassen går over to dager som følge av at det er 44 startende. I tet etter første dag ligger svenske Patrik Kittel/Fuhur 6 e. Fürstenreich/Nagnat med 74,717 5. Trude og Fürstino ligger foreløpig som nummer 17 i klassen.

Fredag starter Grand Prix-klassen med de siste 22 startende klokken 14.00.

Cathrine Oppegaard har med seg sin Diaster e. Don Romantic/Oo Seven og skal delta i CDIU25. Denne ekvipasjen har starttid i fredagens Grand Prix 16-25 klokken 17.30.

Start- og resultatlister