Trude og Tino klar for World Cup

Gothenburg Horse Show rommer sesongens nest siste World Cup-kvalifisering i den vest-europeiske ligaen i dressur. Startfeltet inneholder én norsk rytter – Trude Hestengen er klar for å ta sin Christianslund Fürstino ut i World Cup.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Trude Hestengen/Christianslund Fürstino under Kingsland Oslo Horse Show 2022. (Foto: NRYF)

11 dressurryttere står nå på listen til CDI-W i Gøteborg 22.-26. februar, stevnet som byr på World Cup-kvalifisering både i sprang og dressur. Danmarksbaserte Trude Hestengen skal ri i godt selskap – dressurens ukronede dronning Isabell Werth (GER) er et av navnene på listen. Werths merittliste er lang og innholdsrik – blant annet har hun deltatt i seks OL og tatt medaljer i alle unntatt ett. Danske Carina Cassøe Krüth – som var med på det danske gullaget i VM i Herning i fjor – reiser også til Gøteborg. Det gjør også hennes kollega Nanna Skodborg Merrald samt toppryttere som Helen Langehanenberg (GER) og Marc Peter Spahn (BEL). Sistnevnte, som er kjent for sine flotte prestasjoner på de internasjonale banene med frieserhester, er i salen igjen etter en rideulykke han hadde før jul.

Trude har brukt vinteren til å gjøre sin nå 10 år gamle Tino (Fürstenball/Cape Town S) stevneklar:

-Tino har ikke vært til start siden Kingsland Oslo Horse Show i oktober, men jeg synes han har utviklet seg fint i treningen i vinter og vi har også fått laget en ny kür, med musikk fra Kygo – og den gleder jeg meg veldig til å ri til i Gøteborg, sier Trude.

Grand Prix-klassen går fredag 24. februar klokken 14.00 – lørdag klokken 16.30 er det tid for Grand Prix freestyle.

Siste kvalifiseringsmulighet i World Cup-sammenheng for rytterne i den vest-europeiske ligaen er i nederlandske ‘s-Hertogenbosch 9. – 12. mars.

Samtlige ryttere CDI-W

Carina Cassøe Krüth
Helene Langehanenberg
Isabelle Werth
Jacob Nörby Sörensen
Jeanna Högberg
Jennie Larsson
Johanna Due-Boje
Marc Peter Spahn
Natalie Oldfors
Nanna Skodborg Merrald
Trude Hestengen

Arrangørens hjemmeside

Fra føll til Grand Prix-hest - les historien om Trude og Tino her