Trude K. Hestengen i internasjonal Grand Prix-debut med Fürstino

Trude Hestengen er eneste norske dressurrytter som er ute på de internasjonale banene denne helgen. Hun har like godt gått for sin internasjonale debut med sin kun ni år gamle DV-vallak Christianslund Fürstino, og det gjør hun ved CDI3*-stevnet i Lier, Belgia.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Trude og Fürstino viste fredag kveld et program med mye som så riktig godt ut – især galoppdelen var en fornøyelse å se. Blant annet lekte Fürstino e. Fürstenball/Cape Town S seg gjennom toerbyttene. Generelt var programmet vel gjennomført uten noen store feil, men litt småfeil fordelt litt utover trakk poengsummen ned til 64,848 %. Verd å merke seg er at 5*stjerners dommeren Jean-Michel Roudier fra Frankrike belønnet ekvipasjen med hele 67,065 %.

Trude kjenner sin ni år gamle DV-vallak godt – hun kjøpte ham selv direkte fra avler og har gjort det hele, fra innridning til Grand Prix. De har mange fine resultater sammen i Danmark, og de har også gjort så godt som rent bord i de unghestmesterskap de har deltatt i i Norge. Veien mot den høyeste utdannelsen innen dressur har ikke vært uten utfordringer for Fürstino. Som 4-års ble han operert for tarmslyng, og som 5-åring måtte han igjen inn til kirurgen, denne gangen for operasjon av en defekt i ganen. Dette har medført at den langbente, talentfulle vallaken har mistet om lag et år med trening til sammen.

Vinner av klassen ble tyske Fabienne Müller-Lütkemeier/Valencia AS med 75,804 %.

Start- og resultatlister