Trestjerners seier til Emilie i Sverige

Emilie Lindgren Laumann – og flere norske feltrittryttere med henne – brukte helgen ved det internasjonale feltrittstevnet i Kristianstad, Sverige. For Emilie resulterte det i seier i stevnets største klasse CCI3*-S.

Emilie Lindgren Laumann toppet CCI3*-S klassen ved det internasjonale feltrittstevnet i Kristianstad i helgen. Foto: Privat
av
Rebecca Ballestad-Mender

Emilie og hennes Heinsgårdens Chillo e. Candillo 3/Solos Landtinus innledet med en dressur som resulterte i 30,5 i straff og ledelse. Deretter fulgte de opp med prikkfrie runder både på sprangbanen og i terrenget, med beste prestasjon av samtlige 54 deltagere. Dermed ble de stående med 30,5 – og det holdt til seier foran tyske Anna Siemer/Naughty Girl 5 e. Nobre xx/Carbid som fikk 30,7 i straff, også hun etter feilfrie runder både på sprangbanen og i terrenget. Svenske Anna Nilsson/Candy Girl e. Contendro I/Argentinus tok tredjeplassen med 31,1. Dette resultatet ga Nilsson også gull i det svenske mesterskapet.

-Det var ekstra gøy at det kom deltagere fra mange nasjoner, blant annet Tyskland, Japan og India, sier Emilie om det internasjonale stevnet i Kristianstad. -For vår del i 3*-klassen begynte det med en helt ok dressur på lørdagen. Chillo skulle nok gjerne hatt et dobesøk før start, men fikk holde seg hele programmet noe som ikke var helt optimalt – men han klarte likevel å sjarmere dommerne til 30,5 i straff og ledelse etter alle dressurstarter.

Dressur og sprang gikk samme dag, mens terrenget gikk på lørdagen.
-Chillo klinket til med en super feilfri sprangrunde, så vi holdt ledelsen før søndagens terreng. Jeg får alltid litt ekstra press på meg når jeg ligger godt an før terrenget, og denne gangen kjente jeg mange på stevneplassen – og alle var så hyggelige og snille før start, de mente at dette klarte jeg og at seieren var min. Sånt er veldig hyggelig, men setter også ekstra press!

Før terrenget var det fullt fokus som gjaldt.
-På oppvarmingen til terrenget gjaldt det bare å legge alt sånt bak seg, nulle helt ut og kun fokusere på terrenget og alle oppgavene vi skulle gjennom. Den planen funket supert, og vi kom i mål feilfritt både på hinder og tid. Det var ekstremt deilig og gøy!
Emilie frydet seg over seier til Norge, men tenkte også litt at akkurat denne dagen kunne det vært litt innafor å være svensk også.
– Ja, det var litt kjipt å være norsk denne helgen, da det var svensk mesterskap for seniorer og ungryttere i den klassen jeg red, ler Emilie. – Men det gjordet det jo ekstra gøy å vinne da!

Foruten Emilie deltok også Louise Wuttudal/Uzelia e. Algot 1182/Feliciano, Annicken Jegersberg/Hunters Chili e. Desert Knight** og Hans Bauer/Præstegårdens Leopold e. Londonderry/Temple Wind xx i klassen – med henholdsvis plass nummer 16, 35 og 41 som resultat.

Se mer resultater her