Tre velfortjente poeng til Victoria og Papi

Igjen måtte en bom ned for duoen Victoria Gulliksen og Equine America Papa Roach ned i World Cup-sammenheng, men igjen leverte de en riktig god runde. Dagens innsats i Basel ga tre velfortjente World Cup-poeng.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Victoria Gulliksen / sprang / Hest / world cup / Norges Rytterforbund
Igjen gjorde duoen Victoria & Papi en glimrende innsats i World Cup-sammenheng - det ble en bom ned, men det ble likevel tre velfortjente poeng. (Arkivfoto: NRYF)

Victoria hadde med seg den nå 15 år gamle Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus (HANN) oppdretter Rixt Meyer-Aller) til Sveits for den tiende runden av Longines FEI Jumping World Cup ™ i den vest-europeiske ligaen. De innledet med en fin nullrunde i 5* 1,45 m fredag. I lørdagens Grand Prix ble det totalt 16 feil, men søndag var de klare for ny innsats sammen når det virkelig gjaldt – og nå viste de, som de har gjort så mange ganger før, virkelig klasse. Det så riktig godt ut, men i trekombinasjonen måtte det en bom ned på b-hinderet. Deretter fant de rytmen igjen og fikk det til å flyte riktig godt hele resten av banen. Fasit ble den ene bommen ned og en tid på 75 blank hvilket ga en 14. plass i klassen og med det tre meget velfortjente poeng.


Victoria møtte til start med åtte poeng på konto, og med 11 totalt ligger hun nå som nummer 44 i sammendraget, rett foran Johan-Sebastian Gulliksen mens Geir Gulliksen ligger som nummer 48 med sine 10 poeng.

Det er en samstemt duo, Equine America Papa Roach og Victoria Gulliksen - og gjennom god matching presterer de gang på gang helt på toppnivå. (Arkivfoto: NRYF)

Devos vant med 17 år gammel hoppe

Det var belgiske Pieter Devos som sikret seg det maksimale antallet poeng denne gangen – han hadde i likhet med Victoria med seg en godt voksen og rutinert hest til Basel. Hans vinnerhest Mom’s Toupie de la Roque (Kannan/Nabab de Reve (SF) oppdretter E.U.R.L. Top Stallions Company) har intet mindre enn 17 år å skilte med. At det ikke er noen alder for en internasjonal topphest beviste hoppen i dag igjen - de ble også nummer fire i Mechelen i romjulen. I Basel suste de feilfrie over målstreken på 36,94 sekunder og tok seieren.
Den som fulgte på resultatlisten ble Sveits’ egne Janika Sprunger med sin ti år gamle hoppe Orelie (Emerald/Nabab de Reve (BWP) oppdretter Joris Meulemans) på tiden 40,19 sekunder. Tredjeplassen gikk til Max Kühner/EIC Cooley Jump the Q (Pacino/Obos Quality (ISH) oppdretter Pam Walshe) – en 11-årig vallak. Denne ekvipasjen fikk beste tid på 35,59 sekunder, men fikk en bom ned.
Med dette resultat klatrer Kühner opp til tredjeplass i sammendraget.

Pieter Devos og hans 17 år gamle hoppe Mom's Toupie de la Roque ble nummer fire i Mechelen - i Basel tok de det hele veien til World Cup-seier. (Foto: FEI/Martin Dokoupil)

Resultat

Sammendrag

Relaterte artikler