Tre sterke norske seire ved Norway Open Dressage

Andre dag ved Norway Open Dressage på Epona Ryttersenter resulterte i tre riktig gode norske seiere. Først ut var Emma Løkken som med Mr Gold G toppet juniorklassen. Dernest gjorde Anine Mørch-Aas/Maserati det samme i UR-klassen før Jens Lasse Dokkan/Aladdin toppet det hele med en seier i paradressur grad 3 etter å ha innkassert dagens høyeste prosent på tvers av alle klassene.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Juniorrytter Emma Løkken vant i sin internasjonale debut med Mr Gold G. (Foto: NRYF)

Det var mange gode prosenter i juniorklassen, men seieren var likevel klar – Emma Løkken red den nå 17 år unge hingsten Mr Gold G e. Milan/Lobster inn til gode 71,818 %. Det ga med god margin klasseseier, foran svenske Emma Kåberg/Carla e. Skovens Rafael/Richfield som fikk70,859 %.

Vant i sin internasjonale debut

Emma har en god porsjon erfaring, blant annet som ponnirytter, men nå er det juniorklassen som har fokus for Oppdals-rytteren. For den oppgaven har hun nå overtatt sin mors Louise Almlund Løkkens hingst, en hingst som Louise blant annet har tatt NM-gull med.

Dette var første gang Emma red den mektige hingsten ved et internasjonalt stevne, men om hun enda har mer å gå på i sin velgående hest, så var det en flott og sikker debut.

Rytteren var fornøyd selv også:

-Dette var veldig, gøy, dette var vår internasjonale debut, så det var gøy å gjøre det så bra da – og det er så gøy å bli bedre kjent med ham, lære å kontrollere en så stor hest.

Mr Gold G er mye hest når det gjelder høyde, masse og energi.

- Det er mye power, mye hest i ham – mye å kontrollere og samle sammen, han er et powerhouse rett og slett, smiler rytteren. – Men det er veldig gøy å ri ham!

Mamma og trener Louise har mange gode resultater sammen med den sorte DV-hingsten, som hun har tatt frem selv opp til Grand Prix – og som hun har definert som sin «Once in a lifetime-hest».

Å arve en slik hest betyr noe helt spesielt:

-Jeg har store sko å fylle å ta over mammas hest, men jeg er veldig takknemlig over å få ha ham og få kunne utvikle meg som rytter med ham!

- Han er et powerhouse rett og slett, fastslår Emma Løkken om Mr Gold G. – Men det er veldig gøy å ri ham! (Foto: NRYF)

Clear round mellom railen for Anine

Anine Mørch-Aas har allerede hatt en god start på sin internasjonale sesong, og i Kristiansand i dag fulgte hun opp akkurat det. Hun loset Maserati e. Metall/Tip-Top lett og uanstrengt, feilfritt og fint gjennom dagens program. Med fin flyt og et meget jevnt og feilfritt program gikk prosenten opp til 70,686 % - og ingen andre klarte å gå henne i næringen der.

Carmen Grønvold Johannessen gjorde en riktig god innsats med sin Højgaardens Santos e. San Amour I/Friendship. Det var flere gode høydepunkter i programmet og generelt en herlig hest å se på, og andreplassen ble et faktum med 67,794 %.

-Målet for dagen var en «clear round», noe vi fikk gjennomført, sier Anine. – Jeg er veldig fornøyd med dagens ritt og det å kjenne på at vi kan ligge såpass høyt oppe i prosent med enda mer å gå på. Jeg er igjen så stolt og takknemlig for Maserati som igjen leverer, han gjør det bare gang på gang for meg! Vi gleder oss sammen til denne sesongen, der hovedmålet vårt er å nyte og ha det gøy i vår siste UR-sesong!

Anine Mørch-Aas/Maserati innledet sitt stevne på Epona Ryttersenter hos Sørlandsparken Rideklubb med seier i UR-klassen. (Foto: NRYF)
Carmen Grønvold Johannessen/Højgaardens Santos. (Foto: NRYF)

I en klasse for seg

Jens Lasse Dokkan hadde med seg begge sine to hester – førstestjernen Aladdin og andrestjernen Cypres – eller «pensjonisten» som hun kalles, hoppen e. Crelido/Resident som nå er blitt 19 år gammel. Begge to gjorde en riktig god figur og skinte på hver sin måte. Aladdin e. Akinos/May Sherif skinte hele veien til 76,012 %, med Cypres ble det 69,643 %.

Seier i klassen var for så vidt sikret allerede ved at Jens Lasse var eneste startende med sine to hester i grad I. Men, skulle man slått sammen samtlige klasser i dag, ville Jens Lasse rett og slett toppet det hele med dette prosentresultatet.

Grad I programmene går i skritt, hvilket i seg selv betyr en rimelig høy vanskelighetsgrad. Å holde hesten aktiv og engasjert, avspent og harmonisk gjennom et skritteprogram, med linjer, volter og vendinger er en stor og vanskelig oppgave – som Jens Lasse mestrer til fulle.

Å ri et helt dressurprogram i skritt og hele tiden holde hesten energisk, avspent og harmonisk er en kunst Jens Lasse Dokkan mestrer til fingerspissene. (Foto: NRYF)

Plasseringer og prosenter

I ponniklassen dominerte unge danske ryttere og la beslag på de fire første plassene. Vant gjorde Rikke Maria Schoubye Johansen/Lykkesholms Cyperb e. Lukas/Maior Domus med 70,952 %.

Mira Antonsen Hjelle har overtatt tøylene på velgående Filur af Grønagergaard e. Vasehøjs Kashi, som tidligere har blitt ridd meget godt av Sondre Torp Kristiansen. Mira og Filur gjorde en god figur i dag, med et resultat på 67,905 % hvilket ga femteplassen i klassen. Det de to viste i sitt program, lover godt for resten av sesongen.

Mira Antonsen Hjelle/Filur af Grønagergård. (Foto: NRYF)

I CDIU25 ble det tredjeplass på Sahra Edseth Solbakken/Kronborg’s Highlight e. Hochadel/Riccione med 66,441 %. Cathrine Oppegaard/Diaster e. Don Romantic/OO Seven ble nummer fem med 63,559 %. Finske Mea Packalen/Feuerball vant med 68,500 %.

Sahra Edseth Solbakken/Kronborg's Highlight. (Foto: NRYF)
Cathrine Oppegaard/Diaster. (Foto: NRYF)

Helena Liholt Gulli tok ut sin Tobajo Alippo Lippi e. Akribori (oppdretter Tormod Bakke Johnsen ) i intermediaire I med fine 68,2016 %. Det ga tredjeplassen i klassen som ble vunnet av danske Kenneth Damgaard/Uno Day Sun e. Uno Don Diego/Blue Hors Rosoff med 73,676 %. Denne ekvipasjen ble nummer tre i torsdagens Prix St. Georges, da med 67,765 %. I denne klassen torsdag ble Cathrine Rasmussen/Kleppenhus Jazzoline e. Jazz/Blue Hors Don Romantic (oppdretter Cathrine Rasmussen) nummer tre med 70,618 %.

Helena Liholt Gulli/Tobajo Alippo Lippi. (Foto: NRYF)

Grand Prix Special ble vunnet av svenske Jeanna Högberg/Astoria e. Sir Donnerhall/Quaterback med 72,851 %.

Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky e. Solos Landtinus/De Noir ble nummer fire i paraklassen grad 4, med 67,625 %. Vinner her ble danske Susanne Jensby Sunesen/Leeds e. Leandro/Fanal Prydsholm med 70,750 %.

Anita Hennie Johnsen/Lindegaards Lucky. (Foto: NRYF)

Stine Skillebekk ble nummer tre og fire i grad 5, med hestene Calique V e. Come Back II/Lobster og Fixdesign Cabernet e. Negro/Zevenster. Prosentene lød på henholdsvis 66,628 og 63,527. Vant gjorde danske Camilla Christensen/Fursten e. Fürstenball/Londonderry med 71,434 %.

Stine Skillebekk/Calique V. (Foto: NRYF)

Se start- og resultatlister Norway Open Dressage her