Tre norske kjøre-seire i Danmark

De norske deltagerne i det internasjonale kjørestevnet i danske Rævebjerg sist helg kjørte i land det ene gode resultatet etter det andre – og for tre av dem bare det hele veien til øverst på resultatlisten. Sunniva Maria Hilling, Adriana Lund Støen og Vilde Valen-Sendstad sørget alle for at det ble norsk seier.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / norges rytterforbund
De norske kuskene kjørte inn det ene gode resultatet etter det andre i danske Rævebjerg sist helg. (Illustrasjonsfoto: NRYF)

Med 128,61 totalt i straff ble det en klar seier i CAI2* for Sunniva Hilling og hennes norskavlede Tempers Amillion i CAI2* enbet, i sin debut på dette nivået. Ikke bare var det debut – duoen har også hatt et avbrekk fra konkurranser idet kusken har fokusert på det å bli mamma. Nå er de imidlertid klare til å kjøre videre – det viser helgens sterke resultat der de innledet med 54,63 i straff i dressuren og en tredjeplass, deretter seier både i maraton og presisjon – med klar sammenlagt seier som resultat.
I samme klasse sto også Kristine Steine Sund for en riktig god innsats og ble nummer fem med 158,33 i straff.

Vilde Valen-Sendstad fulgte sine lagkameraters gode eksempel og kjørte inn den ene topplasseringen etter den andre i CAI2* ponni enbet og vant klassen med 152,9 i straff.

Det er bare noen uker siden landslagsleder i kjøring Linn Støkken Nielsen måtte ta seg av hatten for juniorkusken Adriana Johansen Lund Støen som vant i nederlandske Peelbergen. Sist helg måtte hun gjøre det på nytt, denne gang satt seieren for Adriana i Danmark i ponni junior.

Adriana innledet med en tredjeplass i dressuren. Så fulgte hun og ponnien Frondraig Cardi Bach opp med en knallgod seier i maraton – med det gikk de opp i ledelsen. Tredje og siste dag kjørte de ut på en teknisk utfordrende presisjonsbane som satte de unge kuskene under press. Den norske duoen løste oppgavene svært godt, og var en liten ball ned fra å ta seieren også her. Det ble en andreplass, men sammenlagt holdt det til en ny internasjonal seier til den unge kusken og hennes imponerende ponni.

I U25-klassen kjørte Elise Lund Huseby inn en sjetteplass. Jeanette Lund Støen stilte i CAI3*-klassen med Penlangrug Black Knight. Disse to gjennomførte tre fine delprøver og endte på en god fjerdeplass sammenlagt i CAI3*.
Øivind Mikkelsen deltok i CAI3* ponni enbet og tok en fin tredjeplass.

Resultater

Relaterte artikler