Tre gode søstre i Sverige

De tre Skei-søstrene har vært på tur over svenskegrensen og har tatt godt for seg av premiefatene under lands- og elitestevnet i sprang i Borås denne langhelgen. Der har også store deler av den svenske sprangeliten vært til start.

Rose Skei har all grunn til å hente smilet frem etter dagens flotte tredjeplass med Nanra i finalen av Silver Tour. Foto: Privat
av
Sille Kasin

At man kan invitere til kvalitetsstevner i sprang på nasjonalt nivå, er blant annet helgens storstevne i svenske Borås et godt eksempel på. Her inviterte nemlig arrangørklubben Borås Fältrittklubb til et virkelig vel organisert og godt besøkt Borås Grand Prix 2023 – med 296 starter på torsdag, hele 350 på fredag, 321 starter på lørdag og 163 starter avslutningsvis på søndag, og med en rekke spennende poster på programmet. – Og blant de mange startende i tillegg til nær sagt så å si hele den svenske ryttereliten med de to superbrødrene Peder og Jens Fredricson i spissen med sine førstehester, også de tre søstrene Rose, Marie og Signe Skei fra Trøndelag, Norge.

Rose Skei avsluttet stevnehelgen i Borås denne søndagen på forbilledlig vis – som nummer tre i finalen av Silver Tour 1.40 m med 17 år gamle Nanra ( Corratus x Cajus). Allerede på torsdag var ekvipasjen på premiejakt i den første av to kvalifiseringer til dagens finale. Denne endte i en dobbel nullrunde og en fin andreplass 1.35 m - i et startfelt som rommet hele 76 ekvipasjer, og der kampen om de 46 finaleplassene derfor ble rimelig tøff.

Storesøster Signe Skei stod også for en riktig fin prestasjon i sølvfinalen denne søndagen gjennom en feilfri runde, også hun, og en god åttendeplass med den ni år gamle norskoppdrettete hoppa Tobajo Carin (Corino VDL x Check in).

- Vi hadde med oss fem hester, og stevnet i Borås var fantastisk hyggelig, bekrefter Signe fornøyd.

Marie Skei presterte også godt under storstevnet i Borås, og kan se tilbake på to fine plasseringer med den åtte år gamle Tolan R-datteren MJ Toleen. På torsdag innkasserte hun åttendeplass i 1.20 m i et startfelt som rommet ikke mindre enn 92 ekvipasjer, mens hun ble plassert som nummer 13 i kvalifiseringen til finalen i Bronze Tour 1.30 m.

Resultater: