Tre erfarne trenere klare for å lære deg mer om den røde tråden

Sportsutvalget sprang ønsker å gjøre den røde tråden i unghesttreningen tilgjengelig for flere, og nå går de i gang med samlinger rundt om i Norge. Siste helgen i september ønsker de velkommen alle med interesse for unghest, enten man er oppdretter, rytter eller trener.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF

Unghestene er sportens fremtid, og for å gjøre hestene klare for fremtiden trengs kunnskap. – Vi ønsker å samle de med interesse for unghester, vi ønsker å samle unghestene og dele den røde tråden. Vi ønsker at hestene skal få komme i et godt opplegg, få en god og trygg utdannelse – vi vil se dem videre i sporten, sier Kjersti Fotland i Sportsutvalget sprang.

Teori og praksis

Lørdag 30. september og søndag 1. oktober vil det tre forskjellige steder i Norge arrangeres en samling der den unge spranghesten står i fokus. Lørdag innledes samlingen teori, med fokus på innridning av unghesten og utviklingsplanen for unghest (link). Det blir også en demonstrasjon av hvordan man gjennomfører løshopping. Til sist lørdag blir det ridning, også søndag blir det både teori og ridetimer.

– Samlingen er åpen for alle, understreker Kjersti: - Alle er velkomne, enten man har en hest eller ikke, eller om hesten er et føll eller åring – uansett vil samlingen gi deg viktig kunnskap og innsikt, sier Kjersti.

Samlingen er åpen for alle - enten om man har hest eller ikke. Foto: NRYF

Dette er trenerne

Sportsutvalget ønsker å få i gang et strukturert opplegg slik at ryttere rundt omkring kan få hjelp av anerkjente trenere med bred erfaring med unghest.

-Tre trenere er med på opplegget, og kursene vil arrangeres hos disse som er spredt litt geografisk rundt i Norge. Man velger selv hvor man ønsker å delta, men det kan være litt begrensede muligheter til oppstalling, forteller Kjersti.

De tre trenerne og deres kurssteder er Nina Braaten ved Drøbak Ridesenter, Stein Endresen ved Stall Bergan, Peter Flam hos Arendal og Grimstad Rideklubb.

Peter Flam utgjør sammen med Nina Braaten og Stein Endresen trioen som har oppgaven å lede deltagerne gjennom unghestsamlingene siste helgen i september. (Foto: NRYF)

Sammen om fremtiden til våre unge hester

-Enn så lenge er samlingene konsentrert i sørlige delen av Norge, vi må begynne et sted og se hvilken interesse det er for dette. Tanken er å gjennomføre to samlinger før neste sesong går i gang for alvor neste år. Den første samlingen er tenkt at kan inngå som en forberedelse til hallmesterskapet nå i høst, den neste ønsker vi å ha litt tidlig på sesongen med tanke på forberedelser frem mot Breeders.

Samtidig som Sportsutvalget ønsker å legge til rette for lærerike samlinger, er det et mål å gjøre terskelen for å delta så lav som mulig. – Det jobbes med å få tak i sponsorer, og det at trenerne legger det til egne steder er også kostnadsbesparende slik at prisen for deltakerne kan holdes så lav som mulig, forklarer Kjersti. Med egen hest og rideundervisning er prisen satt til 1500 kroner, ønsker man kun å følge teorien koster det 500 kroner. Inkludert i prisen er også lunsj.

-Vi håper at vi med dette kan nå ut til de som er der ute med unghest, og at vi sammen kan legge det beste grunnlaget for en god fremtid i sporten for våre hester!

For mer informasjon og påmelding – klikk deg inn her

Påmeldingsfrist: 26. september

Foto: NRYF