Topplasseringene red Astrid inn på sitt første utenlandsstevne

Allerede i sommer viste Astrid Olafsdottir at hun og hennes norskavlende vallak Myrstads Alexandro hadde mye å komme med på dressurbanen som childrenekvipasje. De innledet med å ta bronse i Nordisk Baltisk mesterskap, så tok de gull i NM. Turen til Aachen i Tyskland var duoens første tur til utlandet, men uanfektet av det sto de bare igjen for toppresultater.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / dressur / Aachen Youngstars / Astrid Olafsdottir / Myrstads Armani / Norges Rytterforbund
-Veldig gøy å ri Aachen Youngstarts, og veldig gøy å runde av children-tiden med Alex her, sier Astrid. (Foto: Privat)

På hjemmebane representerer Astrid Oppdal Hestesportsklubb, og hun har Louise Almlund Løkken som trener. Det var en stolt trener som kunne følge sin unge rytter i Aachen, der det unge talentet først tok en syvendeplass, så en andreplass med NV-vallaken Myrstads Armani (Roosevelt/Gribaldi I.P.S., oppdretter Dagmund og Silvia van Hesik Førde). Begge gangene red hun til over 70 % - søndag var de godt over de 75 også. Det er imponerende resultater på en førstereis – en førstereis som samtidig var et fabelaktig punktum på en ganske så glitrende children-karriere.

-Det har vært veldig gøy å ri Aachen Youngstars, sier den unge rytteren. – Og ekstra gøy var det å runde av children-tiden her med Alex. Han har vært en stjerne hele uken. Vi har ridd to dager, første dagen hadde vi et litt «safe» program til 71,675 %, men det holdt til en 7. plass og plassering. Andre dagen viste vi mer av hva vi hadde og fikk 75,648 % og en andreplass.

Rytteren er naturlig nok ganske fornøyd med turen til Aachen: - Jeg er veldig fornøyd med både Alex og meg denne uken. Vi har lært masse og samlet god erfaring. Det har også vært fint å få målt oss mot gode children-ryttere fra Europa. Dette har vært både mitt og Alex’ første utenlandsstevne. Han har tatt reisen på strak hov og har kun vært blid og fornøyd hele tiden. Nå er vi på vei hem og første stopp blir Danmark!

- Jeg er veldig fornøyd med både Alex og meg denne uken. Vi har lært masse og samlet god erfaring, sier Astrid. (Foto: Privat)

Relaterte artikler