Topp sport på ovalbanen

I Arena 2 ved NOVA Spektrum er det islandshestene som regjerer disse dagene, og der ris det mot A- og B-finaler i helgen. Det er topp sport på ovalbanen som publikum på Lillestrøm får se.

Blant de som allerede har prestert godt på ovalbanen i Arena 2 under Norwegian Icelandic Horse Festival er regjerende nordisk mester Erik Andersen/Farsæll fra Midtlund. (Foto: Equinesportphotography/Helene Gjerde Aamdal)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Islandshestsporten setter sitt preg på Lillestrøm disse dager, med tidenes første World Ranking stevne innendørs i Norge i form av Norwegian Icelandic Horse Festival som går side om side med Norwegian Horse Festival.

Det handler om å kvalifisere seg til helgens finaler, og toppryttere er i aksjon. Klassene innebærer gjensyn med flere av de norske rytterne som markerte seg under årets nordiske mesterskap på Åland – som Erik Andersen. Han ble dobbelt nordisk mester i sommer og fikk også prisen «Fjäderpriset» for god ridning med fjærlette hjelpere sammen med sin Farsæll fra Midtlund (eôrn frá Efri-Gegnishólum u. Framtid frå Götarsvik) – en hest han har avlet selv. Erik og hans Farsæll fra Midtlund ledet F1 etter torsdagens klasse.

Se hjemmeside for Norwegian Icelandic Horse Festival