Topp resultat for Emilie og Chillo

Emilie Lindgren Laumann og Heinsgårdens Chillo har over tid gledet oss med sterke prestasjoner i feltritt. Denne søndagen satte ekvipasjen prikken over i’en gjennom en fabelaktig debut og tredjeplass i CCI4*-S under andre del av Spring Tour i Sopot.

Helgens innsats i Sopot resulterte i karrierebeste for den velridende 22-åringen og hennes Chillo. Arkivfoto: NRYF
av
Sille Kasin

Første års seniorrytter Emilie Lindgren Laumann har allerede gjennom flere år skjemt oss bort med gode resultater og plasseringer på feltrittbaner rundt om i Europa. Sammen med den danske varmblodsvallaken Heinsgårdens Chillo som er født i 2007, har hun etter at han kom i hennes eie i 2016, stadig utviklet seg, klatret i klassene og skaffet seg verdifull internasjonal mesterskapserfaring, samtidig som hun også har sikret seg flere mesterskapstitler her hjemme.

Karrierebeste

Denne helgen tok hun selv og Chillo nok et steg på karrieretrappen og debuterte i 4* under andre del av årets Spring Tour i Sopot, Polen. Og for en debut dette ble! For den samlete innsatsen i de tre delprøvene fra og med fredag resulterte i en knallsterk tredjeplass i klassen denne søndagen, der 18 ekvipasjer stilte til start.

Spennende avansement

Etter dressurprøven første dag lå duoen på en tiendeplass med 36,2 poeng i straff, og hadde derfor et godt utgangspunkt for videre avansement. Lørdag gjestet de to deretter sprangbanen og fortsatte klatringen på de foreløpige resultatlistene. Da det gjaldt som mest, holdt nemlig Emilie og Chillo alle bommer oppe, og la seg med dette inn på en foreløpig femteplass i klassen. Denne søndagen toppet de til sist det hele med en strålende delprøve i terrenget – uten hinderfeil, og kun med skarve 3,6 i straff for tid. Dermed endte 22-åringen og øyenstenen Chillo på en uhyre sterk tredjeplass med totalt 39,8 poeng i straff.

Skandinavisk pall

Svenske Niklas Lindbäck og Focus Filiocus vant klassen med 36,8 i straff – etter å ha avansert fra foreløpig tredjeplass etter de to første delprøvene. Katrin Norling og Fernando-Ukato sikret dobbelt svensk med totalt 38,1 i straff, og de to svenskene delte dermed pallen etter CCI4*-S i Sopot med vår egen Emilie Lindgren Laumann.

Resultater: