Sprang

Topp prestasjon i verdenscupen

- For meg er er Göteborg Horse Show noe helt spesielt, for her har jeg fått være med faren min siden jeg var helt liten, slo Johan Gulliksen fast. Med 12.000 publikummere i et fullsatt Scandinavium ringside, sikret han et strålende resultat i selveste Europa-finalen av årets verdenscup og gjorde dermed dette til en stor opplevelse, også for oss andre.

Johan Gulliksen/Harwich VDL/internasjonal sprang/NRYF
Johan Gulliksen stod for en fantastisk prestasjon i årets Europa-finale i Scandinavium med Equine America Harwich VDL denne søndagen. Arkivfoto: Per Torp/ aabyfoto.dk
av
Sille Kasin

FMed en knallsterk syvendeplass i årets siste verdensupkvalifisering i den vesteuropeiske ligaen, Longines Jumping World Cup™ presentert av Volkswagen med hinderhøyde 1.60m, stod Johan Sebastian Gulliksen for et svært godt resultat under Göteborg Horse Show denne søndagen. Sammen med makkeren, den 12 år gamle KWPN-vallaken Equine America Harwich VDL (Arezzo VDL x Darco, oppdretter VDL Stud), var 24-åringen nemlig én av de syv ekvipasjene som tok seg videre til omhopping i årets Europa-finale.

I påvente av den spennende omhoppingsrunden, der hjemmepublikummet kunne glede seg over å kunne følge hele tre svenske ekvipasjer, red vår deltaker sist ut. I utgangspunktet var også pappa Geir Gulliksen ventet til start, men valgte denne gangen å stå over. Johan satset på sin side alt og var vel forberedt til karrierens aller første omhopping i en verdenscup.

- Dette er en helt utrolig følelse, ivert rytteren smilende før start. - For meg er er Göteborg Horse Show noe helt spesielt, for her har jeg fått være med faren min siden jeg var helt liten. Hesten min er stor, så jeg må bare gjøre som best jeg kan.

Og nok en fin runde i møte med Peter Lundströms bane der også vår norske internasjonale banebygger Terje Olsen Nalum og norgesvennen Fredrik Malm blant andre inngikk, det ble det virkelig. Etter å ha måttet se første bom falle og deretter ta én bom til, ble fasiten åtte feil og en sterk syvendeplass for vår norske duo - i et felt der det for mange handlet mye om kampen om årets siste poeng i jakten på en eventuell finaleplass i Riyadh, Saudi-Arabia i april.

Lars Kersten/Hallila/internasjonal sprang/NRYF
Omgitt av et fullsatt Scandinavium nyter Lars Kersten æresrunden med Hallila etter karrierens første verdenscupseier. Foto: ©FEI/Kim C Lundin

24 år gamle Lars Kersten fra Nederland red familiens 12 år gamle KWPN-hoppe Hallilea (VDL Zirocco Blue x Larome) inn til lynrask seier fra start nummer tre i omhoppingen. Dermed ble virkelig presset lagt på de resterende – først på det imponerende hjemmehåpet Peder Fredricsson med den vidunderlige 18 år gamle svensk varmblodsvallaken Catch me Not S (Cardento x Ramiro’s son), og deretter blant andre på the one and only , verdensener gjennom de siste imponerende 17 månedene, Henrik von Eckermann og hans fabelaktige King Edward (Edward x Feo) som allerede i en alder av 14 år for lengst har blitt legendarisk.

Til sist skulle det vise seg at topp tre i klassen alle havnet innenfor samme sekund. Peder Fredricsson kapret tredjeplassen, mens verdensener Henrik von Eckermann hadde drøyt tre tiendedelssekund opp til vinneren – etter virkelig å ha skapt dramatikk i kulissene etter fall på aller siste oppvarmingshinder før start.

Henrik von Eckermann/ King Edward/ internasjonal sprang/NRYF
Henrik von Eckermann og King Edward var nær ved å gjøre det umulige mulig igjen, men ble knepent slått fra seier. Foto: ©FEI/Kim C Lundin
Peder Fredricsson/Catch me Not/internasjonal sprang/NRYF
Etter en lengre pause fikk et fullsatt Scandinavium gleden av gjensynet med 18 år gamle Catch me Not og Peder Fredricsson. Foto: ©FEI/Kim C Lundin

Og dramatikk for Lars Kersten som var ute i karrierens niende verdenscuprunde, det ble det også. For midtveis i omhoppingsrunden mistet nemlig den sympatiske vinneren stigbøylen - uten å la seg nevneverdig affisere av det da det gjaldt som mest.

- Dette var min niende start i verdenscupen, og det å faktisk stå her som vinner i Göteborg, er rett og slett bare helt uvirkelig, uttalte Lars Kersten umiddelbart etter målgang for vår egen Johan.

Og dermed ble punktum satt for nok et strålende Göteborg Horse Show.

Resultater:

Fikk du ikke med deg sendinger fra 2024-utgaven av Göteborg Horse Show, eller har lyst på et gjensyn? Eurosports Heidi Skar sitter klar til p kommentere på Eurosport 1 kl. 20:00 onsdag den 28. februar, og vi krysser fingrene for at vi da også kan glede oss over å følge Johan Gulliksen og Harwich på nytt.

Relaterte artikler