Topp lørdagsstemning fra begynnelse til slutt

Gjennom alle år har lørdag under Kingsland Oslo Horse Show handlet både om horse og show. Så også dette året, da influenser Carl Hedin vant publikums hjerter og Marlon Módolo Zanotelli Rikstoto Grand Prix.

En lykkelig Marlon Mòdolo Zanotelli vant 30-årsutgaven av Rikstoto Grand Prix etter forrykende omhopping. Foto: Kristian Strøm
av
Sille Kasin

Etter at ponniene hadde hoppet ferdig og Jonas Elvebakk hadde høstet populær kürseier med sin Citta, var det først tid for show på Telenor Arena denne lørdagen. For selvsagt skulle 30-årsjubilanten feires og publikum få sitt, samtidig som også glade sammenlagtvinnere, samt blant andre viktige bidragsytere gjennom 30 år, skulle hedres.

På rekordtid har den 30 år gamle svenske influenseren og rytteren Carl Hedin skaffet seg 300.000 følgere på sin instagramkonto, og denne lørdagen ble flere nye hjerter vunnet under clinicen. Her fikk vi se både den syv år gamle fjordingen Lykkes Saga under sin rytter Leah Andersen Thrane, hunden Iris og hesten Van der Veen med Carl Hedin selv i aksjon – under kyndig ledelse og med forutsigbare rammer etter mye trening, og også derfor med stor grad av frihet innenfor de gitte rammene.

I forkant av årets jubileumshelg var det lenge uvisst om man kunne invitere til tradisjonsrikt familieshow i tillegg til toppsport. Men da gjenåpningen var et faktum, tok det imidlertid ikke lange tiden før KOHS-direktør Morten Aasen kunne invitere til både kjøring, pakistansk tent pegging, feltritt shettisgalopp og mounted games i et fullsatt, jublende Telnor Arena.

En av de mange som spesielt ble hedret under jubileumsshowet denne lørdagen, var første års young rider Celine Eknes Hegna. Sammen med 11 år gamle H Day van Bareelhof Z sikret drammensrytteren ikke bare sammenlagtseieren i NRYFs Ungdomscup etter ren utklassing, men gikk også til topps som sammenlagtvinner i Sprangsportens Venner Cup.

Etter høytidelig premiering av årets sammenlagtvinnere i KOHS-cupene var det tid for fotografering utendørs. Til høyre sees Celine Eknes Hegna, som er omtalt i teksten. Foto: Kristian Strøm

- Hesten min har til tider en del fluer i hodet, så dette er veldig, veldig gøy. Periodevis er hun veldig sensitiv, og blir for eksempel veldig stresset når publikum jubler og vi skal ut som neste ekvipasje. Hun har vært en håndfull fra start, men helt fra jeg prøvde henne og måtte kastes på i farta, har jeg visst at det var noe helt spesielt med henne. Jeg hadde aldri tenkt at det kunne være mulig å vinne begge cupene på samme hest, og det er veldig stas å bli hedret her inne på arenaen på Telenor Arena, smiler Celine, og fortsetter. – Det er ekstra stas å gjøre det bra i disse cupene. Man får et litt annet perspektiv på konkurransene gjennom å møte ryttere fra alle deler av landet, og slik gjør vi hverandre bedre, forklarer hun.

Før kvelden ble avsluttet med nok en publikumsvinner, nemlig høydehopping der Victoria Gulliksen og Simon Yde delte seieren over muren på to meter, ble den sportslige delen av programmet denne lørdagen kronet med en på alle måter svært så spennende Rikstoto Grand Prix. 30 ekvipasjer fikk bryne seg på 1,60 m-banen til Anders Hafskjold, Terje Olsen-Nalum og Unni Gustafsson, og blant disse var syv norske ekvipasjer.

Syv ekvipasjer gikk deretter videre til forrykende omhopping mot klokken, og best av dem alle – brasilianske Marlon Mòdolo Zanotelli, som sammen med den ti år gamle Chacco-Blue-datteren Obora’s Chloe skapte rene sambastemningen på de fullsatte tribunene.

- Det er helt fantastisk for meg å få ri en slik hest som denne, jubler kveldens Grand Prix-vinner. – Og publikum her har rett og slett vært fantastiske og gir en helt utrolig følelse. Det å bare være her, være sist ut i omhoppingen og til og med vinne klassen, er bare helt, helt spesielt, avslutter kveldens kanskje lykkeligste rytter.

Flere av de norske rytterne til start denne lørdagskvelden hadde også all grunn til å juble. Både Geir Gulliksen med Grandino H, Victoria Gulliksen med Belle Fayvinia Z og Therese Søhol Henriksen med Cyclone l’Epivent forserte nemlig grunnomgangen uten hinderfeil, og ble dermed plassert som henholdsvis nummer fire, seks og åtte. Og publikum, de jublet med.

- Jeg er utrolig fornøyd med kveldens klasse og resultat, stråler Victoria Gulliksen. – Hesten gikk sitt første internasjonale stevne i juli, og da gikk hun sin første 1,45 m. Og for to uker siden gikk hun sin første 1,50 m i Barcelona og nå Grand Prix, så dette var jo over all forventning. Det er bare veldig, veldig gøy, avslutter hun.

I morgen avsluttes 30-årsmarkeringen av Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena med en rekke spennende poster på programmet. Et både verdig og spennende punktum for hestefesten blir satt fra klokken 15:00 gjennom Longines FEI Jumping World Cup TM, der seks norske ekvipasjer gjester ringen i møte med deler av verdenseliten – og i håp om å sanke verdifulle rankingpoeng i selveste verdenscupåpningen på hjemmebane. Samtlige klasser blir streamet live fra portene åpnes klokken 08:00.

Resultater: