Topp, bredde og rekruttering i ett og samme stevne

I fjor ble første versjon av TUNE Dressurcup en realitet, i år bygges det videre på konseptet som handler om topp, bredde og rekruttering i skjønn forening. Med Råde og Onsøy Rideklubb som arrangør, på Tune Ridesenter, er første og andre avdeling av TUNE Dressurcup unnagjort med stjerne i margen. Initiativtaker Maja Farup kunne krysse av for «oppnådd» for begge sine mål – det ble både et stort stevne og det ble cuper for alle. Finalen i TUNE dressurcup går i august, men allerede 3.-4. juni inviterer RORK på nytt til rytterglede innenfor en rail på Tune Ridesenter i form av Landsmesterskapet for lag.

En av de mange glade rytterne under første og andre avdeling av TUNE Dressurcup 2023 var Hanne Gaup Braa fra Sørkedalen Rideklubb Oslo som med Fürtensee deltok i Hööks avd. Moss MA-cup. (Foto: Dyrebare øyeblikk/Maria Dias Guttormsen)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Et stort stevne, som involverer alle og for alle som har lyst til å ri, det har vært Maja Farups drøm. Denne drømmen har grunnlag i positive erfaringer hun har gjort seg som dommer ved den type stevner i Sverige, og høsten 2021 lanserte hun tanken i Råde og Onsøy Rideklubb (RORK). Et stevne for alle var selvsagt helt i rett gate for klubben som har «Klubben for alle» som slagord. Fjorårets TUNE dressurcup ble en suksess med velfylte klasser fra LC til VB, og med en suksess i ryggen ble det bygget videre på konseptet for en TUNE dressurcup 2023.

TUNE Dressurcup handler om 100 % rytterglede for alle - her i form av Melissa Waaler Wernersen fra arrangørklubben som med ponnien Kyrre red inn fine prosenter både i Nexans LC ponni-cup og RORK LB ponni-cup. (Foto: Dyrebare øyeblikk/Maria Dias Guttormsen)

I strålende vårsol ble første og andre avdeling av TUNE dressurcup første helgen i mai. I år ble konseptet utvidet med noen flere cupklasser for ponni i tillegg til cup for LD og VA. En stewardgjeng som nå kan betegnes som «fast» passet på hester og folk – Aase Laila Delmark Andersen og Jeanette Kristiansen var på plass. På dommersiden var det to svenske Grand Prix-dommere med – Lena Mårtensson og Eva Axelsson, sammen med de norske dommerkreftene Tone Markussen, Ane Susegg Høglund, Thuva Klaussen, Ingrid Jacobsen og Maja selv.

Henriette Johnsen-Amundsen/Sweetheart B (Sir Donnerhall I/Ragazzo) fra Borge Rideklubb red søndag i land en fin andreplass i Hööks avd. Moss MA-cup. (Foto: Dyrebare øyeblikk/Maria Dias Guttormsen)

De uvurderlige frivillige

Intet stevne gjør seg selv, og Maja trekker frem frivilligheten i RORK, en frivillighet som har solide røtter. Kristoffer Tvete trakk i trådene som utrettelig stevneleder, og sammen med Maja og Linda Endrestad har han stått for viktige forberedelser og skapt rammene for hele festen, deriblant det å skaffe sponsorer.

-For en helg og for et arrangement. Med flotte, erfarne og mannssterke Råde og Onsøy Rideklubb i ryggen er dette mulig!

Maja fortsetter: - Vi børstet støv av fjorårets suksess, føyde til et par forbedringer som noen flere cupklasser. Vi satte et tak på 120 ekvipasjer per dag, og var fullbooket i de fleste klassene tre uker før påmeldingsfristen. Vi fortsatte som i fjor, alt som kunne gå bra gikk helt strålende, og ingenting som kunne ha gått dårlig gikk dårlig!

Innsatsvilje på topp for TUNE Dressurcup - her ved Hanne Iversen fra arrangørklubben sammen med dommer Ane Susegg Høglund. (Foto: Dyrebare øyeblikk/Maria Dias Guttormsen)

RORK benytter seg av privateide Tune Ridesenter for å arrangere stevner, og møter på engasjerte og positive eiere. – Vi har en fantastisk klubb i ryggen, og vi har noen flotte medhjelpere i form av stedets eiere Gina og Hans Kristian på Tune. De tilbyr fantastiske rammer i form av både fasiliteter og service. I tillegg har vi med oss et fantastisk teknisk personell, vi har sponsorer som gjør det mulig å skape vårt cup-konsept, vi har publikum som skaper stemning – og vi har så mange startende som ønsker å være hos oss. Det er bare utrolig gøy å arrangere når stemningen og responsen er som det har vært i helgen, det gir virkelig en boost!

Tune Ridesenter gir flotte rammer rundt RORKs TUNE Dressurcup - klubbens egen Eva Sillibakken kunne glede seg over to fine plasseringer sammen med sin frieser Wieger K i LB:3 (hest) med innlagt Jamit LB-cup. (Foto: Dyrebare øyeblikk/Maria Dias Guttormsen)

Maja trekker frem en stor para-klasse som et godt eksempel på noe som gledet stort. – Vi hadde hele seks til start i paraklassen begge dager, dette får en jo til å tenke på begreper som rekord-deltagelse ved et vanlig stevne utenom mesterskap. Det er en bonus vi virkelig er glade for!

Rekordstor deltagelse i para-klassen var et faktum under TUNE Dressurcup. - En bonus vi er virkelig glade for, sier Maja Farup. Her er topp tre fra lørdagens klasse - vinner Ida Storhagen fra Gjøvik Rideklubb (midten) sammen med nummer to Signe-Christine Forberg Lillerud (Hurdal Hestesportsklubb) og nummer tre i klassen, Ine Nuhuus fra Østmarka Rytterklubb. (Foto: Dyrebare øyeblikk/Maria Dias Guttormsen)
Elina Lundblad (RORK) kunne avslutte sin innsats sammen med NV-vallaken Skjæløys Zuckarello (Zodiac/Depardieu, oppdretter Maren Katrin Antonsen) med seier i LB:3 (hest) med innlagt Jamit LB-cup. (Foto: Dyrebare øyeblikk, Maria Dias Guttormsen)

Klare for Landsmesterskap lag – og Grand Prix kjepphestkür

Datoen for tredje avdeling og finale i TUNE dressurcup er 11.-13. august, men allerede 3.-4. juni inviterer RORK til rytterglede innenfor en rail på Tune Ridesenter i form av Landsmesterskapet for lag, presentert av Hööks avdeling Moss. – Dette gleder vi oss stort til, og vi vil gjerne også minne om at en av suksessene fra fjorårets TUNE dressurcup, kjepphestküren, den vil gå under LM lag. Programmet som benyttes her er RORKs Grand Prix kür for kjepphest, og dømmes naturligvis av Grand Prix-dommer, forteller Maja.

Dette kjepphest GP-programmet finnes i stevneinvitasjonen – og oppfordringen er klar: - Vi håper lagene som stiller til start under mesterskapet også stiller med bidrag i kjepphestküren!

Carina Måsæ Slåtta (Grenland Ryttersportsklubb) med hesten Hadiene var en av stevnets mange glade deltagere - og Råde og Onsøy Rideklubb er klare for gi mer rytterglede i TUNE Dressurcup i august - og før det ønsker de velkommen til Landsmesterskapet i dressur for lag.(Foto: Dyrebare øyeblikk/Maria Dias Guttormsen)