Tonje, Rita og 75 ryttere til står overfor et mesterskap over 160 kilometer

Mens dressur- og pararytterne er samlet om sitt EM i Tyskland, er det Nederland og Ermelo som gjelder for senior distanseryttere. Tonje Danielson og Rita Eiesland Holen er sammen med 75 andre ryttere klare for EM i distanse.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Arkivfoto: Alf Magne Sjøveian

Den 160 kilometer lange EM-løypa består av seks sløyfer i vakkert landskap som inkluderer både skog og lyngkledde heier. Ved hver sløyfe skal hestene gjennom en veterinærkontroll for å vurderes om de kan fortsette.

-Vårt mål er å gi en uforglemmelig opplevelse som rommer det som distanse handler om mens vi hele tiden prioriterer hestevelferden, sier Eric Lamsma, stevneleder. – Vi ser frem til dagene vi har foran oss og gleder oss til å se all entusiasme og vennskap som vil prege mesterskapet her i Ermelo.

Ved forrige EM i Ermelo hadde Spania og Frankrike sammen de syv individuelle beste plasseringene, og tok henholdsvis laggull og lagsølv. Italia sikret seg lagbronsen foran Belgia og Nederland. Alle disse nasjonene deltar også i år.

Totalt deltar 21 nasjoner, hvorav 14 stiller med lag. Det gjelder Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Estland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Spania, Sverige Sveits, Tyrkia og Norge. Totalt deltar det 77 utøvere, og disse har med seg 83 hester.

Tonje Danielson har med seg sin Luna til Ermelo, mens Rita Eiesland Holen rir SMJ Pershan.

Tirsdag kveld er det åpningsseremoni, der alle utøverne deltar. Onsdag ettermiddag er det veterinærkontroll, mens selve rittet begynner 06.30 torsdag morgen.

Se mer om mesterskapet her