Tøffe oppgaver på banen – men red inn sølvet likevel

De unge ponni kategori II-rytterne møtte på tøffe oppgaver i dagens lagkonkurranse under Nordisk Baltisk Mesterskap på Flyinge. Norges innsats ved Emilie Øia Helgesen, Lilly Hiller, Olivia Borge Malmo, Lisa Kellis og Sofie Eriksen sikret dem likevel sølvet.

av
Rebecca Ballestad-Mender
De norske ponni kategori II ekvipasjene sørget for lagsølv nummer to på sprangbanen ved NBC på svenske Flyinge. (Foto: Privat)

-Det var en tøff bane for kategori II i dag, og det ble mye feil for alle landene. Men rytterne våre var flinke, de fighta og kjempa på, sier landslagsleder Solveig Fotland Newermann: - Jeg er veldig stolt over laginnsatsen!

Emilie Øia Helgesen og fine Ruby Braveheart var første norske til start i 1,15 m klassen, men fikk det ikke helt til å stemme og trakk seg etter et stopp på kombinasjonen. Neste norske ut i første runde var Lilly Hiller med like fine F.H. Contador. For denne duoen ble det åtte feil på hinder og 24 totalt for overskreden tid. Olivia Borge Malmo gjøv løs på oppgavene med 23 feil totalt som resultat, hvorav fire på hinder. Lisa Kellis gjorde igjen en flott innsats, med 12 feilpoeng som resultat der fire var for hinderfeil. Sofie Eriksen med smekre Lodestar Van’t Rechthof møtte til start med et visst press idet hun tok den individuelle seieren første dag. I dag gikk det ikke helt som tenkt idet det ble to stopp hvorav det ene på vannet, men Sofie viste imponerende styrke ved å komme seg vel igjennom i andre runde. Denne gangen ble det et riv og et stopp, men vannet ble hoppet og de kom i mål med 15 feil totalt. For Lilly og Contador ble det to stopp i andre runde, mens Olivia og Obama Søblink fløy flott igjennom med kun en bom ned. Lisa og Chamsiin hoppet ut i det og fightet seg gjennom det hele sammen, med 16 feilpoeng på hinder totalt.

Norge kom inn til den avgjørende lagkonkurransen med åtte feilpoeng fra søndagens konkurranse. I dag kom det til ytterligere 94, men med 102 totalt var sølvet sikret. Gullet gikk til Sverige som fikk 20 feilpoeng totalt. Noen bronse ble ikke delt ut idet Danmark pådro seg litt for mange elimineringer.

Resultater