Tøffe childrentak

- Det ble litt stang ut for alle i dag, dessverre – med litt uheldige feil, bekrefter Tom Vidar Gjeldnes etter at det norske childrenlaget må se årets EM-finale fra sidelinjen. Men fortsatt gjenstår det muligheter for individuell klatring i sammendraget.

av
Sille Kasin
Illustrasjonsbilde: NRYF

Mange childrenryttere fikk et tøft møte med dagens EM-bane ved Centro Ecuestre Oliva Nova, og så også de norske, kan vi vel si. Banebygger Santiago Varela Vellastres og hans sammensatte team av assistenter fra vertsnasjonen Spania, samt Italia, hadde hevet hinderhøyden til 1,30 m denne fredagen, og bød i tillegg både på vannmatte, to dobbeltsprang og en trekombinasjon okser – rekk – okser på 8a – b – c. Runden inngikk både som den første omgangen i årets lagmesterskap der det handlet om finaleplass videre for de ti beste lagene, og også som del av det individuelle europamesterskapet.

Dessverre gikk det ikke helt veien for childrenlaget vårt i dag, som til tross for helhjertet innsats til sammen ble stående med 36 feil. Dermed er Emma Tallulah Behn med Fetoucha (Zacharoc x Contendro II), Petter Sandhei Bjørkland med Garden Party (Calido I x Rocky) og Madelen Ossletten Fuglstad med Ibalou (Balou du Rouet x Highline) ute av lagdansen for children ved årets europamesterskap.

- Ja, det ble litt stang ut for alle i dag, dessverre – med litt uheldige feil, bekrefter NRYF landslagleder for children og ponni og Chef d’Equipe under EM, Tom Vidar Gjeldnes. – Men vi tar med oss erfaringene, bretter opp ermene og gjør oss klare til en individuell runde i morgen, avslutter han optimistisk.

Langt bedre gikk det for lagrytterne fra vertsnasjonen Spania, Tyskland og Frankrike. Disse tre lagene ligger nemlig foreløpig på null etter dagens første omgang, og kommer derfor til å gi alt i lagfinalen på lørdag. Her møter de tre også nasjonslag fra Italia, Sverige, Irland, Finland, Nederland, Belgia og Polen til medaljekamp.

Ved den individuelle delen av mesterskapet ligger nå Emma som foreløpig nummer 48, mens Madelen og Petter så langt ligger som nummer 67 og 75. Emilie Øia Helgesen er dessverre nå ute av mesterskapet med Lady Gaga Z (Lux Z x Pablo van Berkenbroek).

I foreløpig individuell ledelse i forkant av morgendagen, som kvalifiserer til finalen for 30 utøvere på søndag, ligger hele 19 utøvere blant de i alt 94 til start ved årets europamesterskap for children.

Resultater: