To voltige-gull til Frankrike

De begynte mesterskapet med å ta ledelsen og de holdt den hele veien, de franske voltigørene. Det ble VM-gull både i herre- og dameklassen i Jyske Bank Boxen i dag.

Det franske flagget satte sitt preg på voltigen i Herning - det ble gull i både dame- og herreklassen, her er gullvinner Lambert Leclezio. (Foto: Herning2022/Daniel Kaiser)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Franske Manon Moutinho er ranket som nummer en i verden og hadde et favorittstempel. Hun innfridde til fulle med fantastiske runder på hesteryggen.

Dameklassen rommet 35 startende, men Mouthinho var suveren.

-Det har ikke gått opp for meg at jeg vant! Det er fantastisk! I dag måtte jeg jobbe litt mer, for hesten min var litt mer spent. Men jeg er så glad for henne, hun var super – og så er jeg så fornøyd med alle rundene mine, sa Mouthinho etter dagens score på 8,963 sammen med hesten Saitiri.

Hun er øverst på verdensrankingen og nå vant hun VM - franske Manon Moutinho. (Foto: Herning2022/Daniel Kaiser)

Sølvet gikk til tyske Julia Wagner som debuterte som VM-voltigør, mens danske Sheena Bendixen fikk hjemmepublikummet til å juble over dansk bronse.

Danske Sheena Bendixen fikk hjemmepublikummet til å juble over dansk bronse. (Foto: Herning2022/Daniel Kaiser)

Suveren Lec

I herreklassen var franske Lambert Leclezio i en klasse for seg. Han var sistemann ut i arenaen i dag, med gullet i sikte. Tyske Jannik Heiland hadde akkurat prestert stort i sin freestyle med 9,100 som resultat, mens Lamberts lagkamerat Quentin Jabet hadde fått 9,032. Dermed var presset stort på Leclezio, men han holdt hodet kaldt og med en godt presterende firbent Estado under seg, sikret han seg gullet.

Franske Lambert Leclezio var ganske enkelt i en klasse for seg i herreklassen. (Foto: Herning2022/Daniel Kaiser)

-Hesten var så god og har vært det hele veien. Derfor var jeg enda tryggere når jeg gikk inn til siste runde. Jeg tok meg tid og jeg nøt det. Vi har jobbet så hardt og jeg er veldig glad – det var fantastisk, sa Leclezio etter en oppvisning til 9,567 og et sammenlagt resultat på 9,399.

Sølvet gikk til franske Quentin Jabet som sammenlagt fikk 8,837, med Jannik Heiland på bronseplass med 8,833.

Franske Quentin Jabet tok sølvet. (Foto: Herning2022/Daniel Kaiser)

Start- og resultatlister