To seiere og plasseringer i fleng

I Oliva Nova er tredje tur i super populære Mediterranean Equestrian Tour avsluttet denne helgen – med sterke norske innslag på flere av start- og resultatlistene, og med norske ryttere på pallen både lørdag og søndag.

En rekke norske sprngutøvere velger å starte utendørssesongen på kontinentet, blant annet i Oliva Nova. Illustrasjonsbilde: Alice Bjerke
av
Sille Kasin

Gjennom avslutningshelgen av Spring MET III på det fasjonable anlegget Oliva Nova Beach and Golf Resort har utallige norske ekvipasjer gjestet arenaene. De har deltatt i bronse-, sølv og gullturer med hinderhøyder alt fra 1,10 m og opp til og med 1,50 m. Flere utøvere har markert seg som stabilt gode premieplukkere, og både lørdag og søndag klatret norske ryttere helt til topps på resultatlistene.

Emilie Kvevik sørget for norsk seier på lørdag med My Lady 177 i Bronze 4 1,40 m Trofeo CHG, og er utvilsomt et navn å merke seg. Gjennom helgen startet hun nemlig tre klasser med den 11 år gamle Mylord Carthago*HN-datteren, og var plassert i alle tre. Fredag innkasserte duoen en fin syvendeplass i Bronze 3, 1,30 m, og etter suksessen på lørdag vanket nok en premie på søndag, denne gangen som nummer åtte i finalen i Bronze Tour 1,40 m.

Søndag stod Mathea Omberg Christiansen og en god gammel kjenning, nemlig 19 år gamle Wodka , for populær norsk seier i Bronze 3, 1,30 m, og Mia Birgitte Kjærnli med Lertevang’s Chester var ikke snauere enn at de sikret dobbelt norsk. Hedda Hagen Berentsen og Jj Casiska suste på sin side inn til en god femteplass, og blir åpenbart også året en utfordrer å regne med i Drammen Spring Tour på hjemmebane. Siri Endresen og Elegance Z sikret niendeplass, og Ulrikke Bø var ikke snauere enn at hun også var plassert med begge sine hester, Zb Little C og Amadeus.

At Emma Tallulah Behn og Fetoucha passer hverandre som den berømte hånden i hansken, er noe mange vet. På avslutningssøndagen viste de to på ny hva besøkene på sprangbanen strengt tatt handler om - nemlig å finne raskeste veien til mål og holde alle bommer oppe underveis, uten at dette går på bekostning av hestevelferd og sikkerhet. Ni ekvipasjer gikk videre til omhopping mot klokken i finalen i Bronze Tour 1,40 m – og feilfrie og nest raskest av dem alle, det ble nettopp Emma og hennes Fetoucha. Stine Susanne Nesbekk og E. Ramiro Retto endte på en finfin femteplass i finalen, mens Mia Søraas og Isabelle ble nummer åtte.

Siri Endresen sikret på sin side pallplass som nummer to i Silver i, 1,30 m med Cassius på lørdag, mens Ulrikke Aarvik Bæss og Diarabo Z tok tredje i Bronze 2, 1,20 m.

Søndag fulgte flere norske opp med flere pallplasser - Marianne Kjærnli Fossum og Tullahenin Quality på andreplass i Bronze 1, 1,10 m og Ole Morten Grotnes og Sgs Unique også som andre i Bronze 2, 1,20 m.

Nedenfor finner du en oversikt som forteller om norsk suksess under Spring MET III disse to seneste dagene. På lørdag sanket norske sprangryttere til start hele 15 premier, mens 18 premier endte på norske hender på søndag. - Ikke rart at norske sprangryttere på nær sagt alle nivåer trives i Spania, og nå nyter godt av å ha lagt ridingen utendørs - selv om værgudene ikke har vært på sitt blideste gjennom helgen.

Lørdag 19. mars:

Gold 2 – 1,40 m

11 – Lea Fondevik Syversen/ Miss Diamond

Silver 1 – 1,30 m

2 – Siri Endresen/ Cassius

13 – Cirsten Dohrmann/ Helaiza

Bronze 3 – 1,30 m

4 - Cathrine Aas/ Quinine

5- Hedda Hagen Berentsen/ Jj Casiska

10 – Hedda Hagen berentsen Avanti Undercover W

14 – Synnøve Undheim Dysjaland/ Nellie La Loi Z

Bronze 1 – 1,10 m

7 – Marianne Kjærnli Fossum/ Tullahenin Quality

Bronze 2 – 1,20 m

3 - Ulrikke Aarvik Bæss/ Diarabo Z

12 - Julie Askim Petersen/ Claudio N.W.

13 – Eva Kathinka Brøndmo/ Carsall

15 – Hedda Hagen Berentsen/ Lord van de Groenendijk

Gold 1 – 1,30 m

4 – Ingrid Sandhei Bjørklund/ Staedtebahn’s Cornwell

Bronze 4 – 1,40 m

1 – Emilie Kvevik/ My Lady

8 - Kaja Stenslet Johansen/ Colesca Eb Z


Søndag 20. mars:

Gold 1 - 1,30 m

8 - Isabelle Erevik Olsen/ Underground Z

Bronze 1 - 1,10 m

2 - Marianne Kjærnli Fossum/ Tullahenin Quality

5 - Marianne Hoff Schage/ Flying Seahors

6 - Christine Gjerstad/ Dj 43

7 - Emilie Svaboe Kolind/ Viva

Bronze 2 - 1,20 m

2 – Ole Morten Grotnes/ Sgs Unique

6 – Linnea Tomelthy Storstrøm/ Billy Lambert

7 – Petter Sandhei Bjørklund/ Garden Party

8 – Ulrikke Aarvik Næss/ Diarabo Z

Bronze 3 – 1,30 m

1 – Mathea Omberg Christiansen/ Wodka

2 - Mia Birgitte Kjærnli Fossum/ Lertevang’s Chester

5 – Hedda Hagen Berentsen/ Jj Casiska

9 – Siri Endresen/ Elegance Z

15 – Ulrikke Bøe/ Zb Little C

21 - Ulrikke Bøe// Amadeus

Bronze Tour Final – 1,40 m

2 – Emma Tallulah Behn/ Fetoucha

5 – Stine Susanne Nesbekk/ E. Ramiro Retto

8 – Mia Søraas/ Isabella

Resultater:

Emma og Fetoucha med godt team av to- og firbente i ryggen - her sammen med trener Toril Hemmingby og hestepasser Christine Røll. Foto: Privat