To norske finaledeltagere

Det meldes om god stemning og fine prestasjoner når det gjelder den norske leiren ved Nordisk Baltisk mesterskap i Uppsala, Sverige. Fredagen på hesteryggen oppsummert er en children utøver videre til finalen samt en senior – Mathilde Hatlevoll Gjennestad og Kristine Åssveen er klare for finalekür.

Mathilde Hatlevoll er videre til lørdagens finale i childrenklassen. (Foto: Arne Apeland)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Senioren Kristine Åssveen startet mesterskapet utmerket sammen med sitt team – hesten Hh’s Czardasz og longør Lilly Weldingh- torsdag med en andreplass. Fredag satt det ikke helt som tenkt i teknisk, og to svenske utøvere gikk forbi henne på listen, men Kristine er videre til finalen og har starttid 10.35. Sett med norske øyne blir dette spennende, for Kristine har for vane å prestere sterkt i kür

Mathilde Hatlevoll Gjennestad imponerer i sin mesterskapsdebut, og med fredagens innsats i childrenklassen er hun blant de utøverne som skal ut i finalen lørdag. Hun skal ut som utøver nummer åtte i klassen som begynner 08.30.

Mathilde danner partnerskap med hesten Gucci Gicarda – som også mesterskapsdebuterer. Marie Hatlevoll sjonglerer to oppgaver der i Uppsala, i tillegg til å være mamma til Mathilde og også hennes søster Anniken stiller hun nemlig som longør. Det gjør hun med bravur sammen med Gucci, som har prestert jevnt og godt med flere norske voltigører på ryggen.

I juniorklassen ble det akkurat ikke videre for Linnea Aanonsen/Gucci Gicarda/Marie Hatlevoll etter en ergerlig feil i en stuss. Anniken Hatlevoll Gjennestad/Gucci Gicarda/Marie Hatlevoll og Gina Boganes Apeland/Risvangs Ducati/Kaia Hegre fikk begge gode poeng, men havnet på feil side av streken i forhold til å kunne få en mulighet til i ringen.
Childrenutøver Sindre Nordeide med hesten Risvangs Ducati/Kaia Hegre som longør gjorde en ypperlig jobb i dagens kür og ble nummer 23 med gode poeng. Dessverre holdt det sammenlagt likevel ikke til finaledeltagelse.

Du kan følge mesterskapet via arrangørens facebookside her

Trioen Kristine Åssveen, Hh's Czardas og Lilly Weldingh blir å se i kürfinalen lørdag. (Foto: Arne Apeland)