To hestefester på én gang

Parallelt mens sprang- og dressurhester konkurrerer under Norwegian Horse Festival, er det også islandshestfest i NOVA Spektrum. Over 140 ekvipasjer er påmeldt Norwegian Icelandic Horse Festival, som er tidenes første innendørs World Ranking-stevne for islandshest i Norge.

Over 140 ekvipasjer er meldt til Norwegian Icelandic Horse Festival som går parallelt med Norwegian Horse Festival i NOVA Spektrum. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Totalt 148 ryttere fra Norge, Sverige og Danmark skal i ilden i løpet av de fire første dagene av desember, på ovalbanen som lages i Arena 2. Klokken 10.00 torsdag 1. desember går det hele i gang – Norwegian IcelandIc Horse Festival som er i regi av Norsk Islandshestforening.

Med et stort startfelt og et innholdsrikt program er det plass både for bredden og toppen – og blant topprytterne som kommer til Lillestrøm er det flere internasjonale ryttere som er høyt på rankingen, som svenske Filippa Helltén, nummer tre på rankingen innen Speed Pass. Nylig ble denne rytteren utnevnt både til «Årets ryttare» og «Årets sportsryttare» i den svenske islandshestforeningen. Nummer ti på rankingen innen F1, danske Anne Frank Andresen, er også en rytter som velger seg Lillestrøm som en god start på desember måned.

Norske toppryttere blir det også flust av på Lillestrøm – som regjerende norgesmester i T2 og V1 Christina Lund som ligger som nummer fire på verdensrankingen for T2. Christina har med seg tre hester til Lillestrøm: Lukke-Blesi fra Selfossi (T2 og V1), Yrja fra Ftøberg (T3 og V2) og Ópal fra Røkstua (T3 og F2). Christina har følge av blant andre Nils Christian Larsen, Erik Andersen, Caroline Wangen, Stian Pedersen og Gabrielle Sverinsen.

Det er mange yngre norske talenter på vei opp innen islandshest, og også disse vil selvsagt vise seg frem i Arena 2 – som juniorene Sigrid Rypdal Gjul, Grete Fostervoll Flemmen og Emma Skarbø. På ungrytter-siden kommer blant andre Ingrid Sofie Krogsæter, Luisa Husby Sem, Herman Gundersen og Lotte Thoresen.

For mer informasjon og kjøp av billetter: Se hjemmesiden til Norwegian Iceland Horse Festival her

For mer informasjon og kjøp av billetter til Norwegian Horse Festival se her