Sprang

To helger med Drammen Spring Tour

I år er det mai som er måneden for Drammen Spring Tour. I år kommer denne vårfesten i Drammen i et litt mindre format enn tidligere: helgene du må holde av for Drammen Spring Tour 2024 er 2.-5. mai og 9.-12. mai.

hest / Norges Rytterforbund
Årets Drammen Spring Tour setter i gang de internasjonale stevnene i Drammen med to helger på rad i begynnelsen av mai. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Drammen Spring Tour er for mange sprangryttere synonymt med en utendørssesong som slår ut i blomst, i omgivelser som blir bare blir finere og finere år for år. Tidligere har det vært april som har brakt med seg denne muligheten til å sette i galopp mot hinder på Linnesvollen – eller Gjelsten Park som er navnet nå. I år vil kalenderen imidlertid ha bikket mai før første startsignal gis, og denne gang med kun to helger på rappen.
– Drammen Spring Tour arrangeres i år i et noe mindre format enn tidligere. Vi oppfordrer derfor ryttere som ønsker å delta til å melde seg på til årets arrangement så raskt som mulig for å sikre seg plass, sier stevneleder Eirik Berentsen.

Den første stevnehelgen 2. til 5. mai rommer åpne CSI2*-klasser, fra 1,10 m, unghestklasser samt klasser for ponni, junior og Children fra LA. Andre stevnehelgen er det de unge rytterne som står i fokus – 9.-12. mai arrangeres CSIO Youth, med FEIs laghoppingsserier for ponni, children, junior og Young Rider i tillegg til åpne CSI2*-klasser.

Du finner mer informasjon om det å delta i Drammen Spring Tour her

Mer spennende i Drammen

Det skjer selvsagt mye mer i Drammen frem mot sommeren. Første helgen i juni er det tid for Norway Grand Prix med Longines EEF Series Drammen. I tillegg til CSIO3*-klasser blir det også CSI1*-klasser samt unghest og ponni – og ikke minst finalen i FERD Rideskolecup.

hest / Norges rytterforbund
6. til 9. juni er det tid for Norway Grand Prix og Longines EEF Series i Drammen. (Foto: NRYF)

Etter står enda et tradisjonsrikt høydepunkt for tur – 20.-23. juni kan sprang- og dressurryttere glede seg over 2024-utgaven av det nasjonale stevnet Lier Horse Show. Ved dette stevnet arrangeres også finalen i FERD Comeback Cup.

hest / Norges Rytterforbund/ FERD
Under Lier Horse Show 20.-23. juni arrangeres også finalen i FERD Comeback Cup. (Foto: NRYF)

Relaterte artikler