To helger - dobbelt så gøy

- Vi garanterer allerede nå at to stevnehelger med sprang på Telenor Arena blir dobbelt så gøy, forteller en entusiastisk Morten Aasen. For ikke bare blir det Agria Oslo Horse Show med blant annet sesongåpning av verdenscupen i sprang som et sportslig høydepunkt, men også lands- og elitestevne i sprang helgen før.

Morten Aasen og team gleder seg nå til å ønske velkommen til to helger hestefest på Telenor Arena - først med lands- og elitestevne for ponni og hest i regi av Bærum Rideklubb, og deretter til Agria Oslo Horse Show med blant andre flere verdensstjerner på plass. Foto: Madeleine Delp Bergsjø/ AOHS
av
Sille Kasin
Laster annonse...

Siden 1991 har Oslo Horse Show samlet topp og bredde i Norge og er landets høyest rangerte stevne med sine fem stjerner. Fra 1992 og videre har den prestisjetunge åpningen av verdenscupen i sprang vært langt nettopp til Oslo, først i Oslo Spektrum og deretter på Telenor Arena i Bærum. Også dette året i tidsrommet 12. – 15. oktober er flere av den internasjonale toppsportens virkelig store navn ventet, så nå er det bare å begynne å glede seg. I tillegg til CSI5*-klasser står også CSI2*-klasser og internasjonale amatørklasser i sprang på programmet.

Innholdsrik hestefest

Når Agria Oslo Horse Show for alvor hoppes i gang på Telenor Arena fredag den 13. oktober, er det altså nok en gang sesongåpningen av Longines FEI Jumping World Cup™ som bokstavelig talt vil være det sportslige høydepunktet. Men den store norske hestefesten rommer også så mye mer. Mange gleder seg garantert allerede til familieshowet som under årets utgave virkelig får et løft. Og dressurentusiaster får garantert også sitt under årets arrangement - med spesielt inviterte ryttere på høyt nivå til deltakelse i Grand Prix, samt dressurclinic lørdag den 14. oktober med verdenskjente Gareth Hughes.

Med Agria som ny tittelsponsor og et rikholdig program ønsker Morten Aasen og team velkommen til årets utgave av den årlige hestefesten på Telenor Arena. Foto: AOHS

Å se og bli sett

At arrangementet i seg selv representerer en stor verdi for sporten vår, er vel kjent. Gjennom Oslo Horse Show, som fra 2023 har fått en spennende ny tittelsponsor i Agria, har nemlig utallige plasser for norske ryttere blitt generert også i de andre verdenscupkvalifiseringene. Og for hjemmepublikummet fra alle deler av Norge gjør nettopp Agria Oslo Horse Show det mulig å oppleve hva internasjonal toppsport innebærer. På Telenor Arena kan man kort sagt selv både få muligheten til å ri på en internasjonal arena, men også se og lære av de beste rytterne i verden.

Helgen før helgen

Gjennom samarbeidet med Bærum Rideklubb og andre støttespillere åpner primus motor Morten Aasen og team også dørene på Telenor Arena dette året helgen før selve Agria Oslo Horse Show hoppes igang. I tidsrommet 4. – 8. oktober gjentar man nemlig suksessen fra tidligere år og inviterer både ponni- og hesteryttere til nasjonale sprangklasser. På programmet under lands- og elitestevnet står klasser fra og med 1.00 m og opp til og med 1.45 m. Her blir det altså noe for langt på vei de fleste, når det altså to helger på rad blir rigget opp til ridebane i verdensklasse, egen avridningsbane og flotte oppstallingsfasiliteter på Telenor Arena.

Som vanlig er Bærum Rideklubb en viktig samarbeidspartner under hestefesten på Telenor Arena i oktober. Og med to spranghelger blir det dobbelt så gøy også dette året. Foto: Madeleine Delp Bergsjø/ AOHS

To helger – dobbelt så gøy

- Ekvipasjer som gjennom sommeren og høsten har deltatt i de forskjellige cupene der målet er deltakelse i finalene på Telenor Arena, får prioritet både denne første «bærumshelgen», og også under deler av Agria Oslo Horse Show, forteller Morten Aasen. – Den første av de to helgene inviterer vi til en «last chance» i ponnicupene, altså en siste mulighet til å plukke viktige poeng før finalene foran publikum den andre helgen, utdyper han og fortsetter:

- Vi er stolte og glade over å nok en gang å kunne tilby denne store muligheten for norske ryttere til å ri på den samme fantastiske banen som de internasjonale stjernene og de beste norske rytterne. Proposisjonene ligger på NRYFstevne.no, og påmeldingen er åpen. På vegne av Bærum Rideklubb og Agria Oslo Horse Show ønsker jeg lykke til med kvalifiseringen og velkommen! Lørdag kveld under «bærumshelgen» spanderer vi gratis middag på alle ryttere, hestepassere og foreldre, og vi garanterer allerede nå at to stevnehelger med sprang på Telenor Arena blir dobbelt så gøy, avslutter Morten Aasen entusiastisk.

Stevneinvitasjon 1. helg, 4. – 8. oktober:

Arrangørens hjemmeside:

Laster annonse...