To gull på én gang til Celine

U18-rytteren Celine Wangen Eilertsen nøyde seg ikke bare med ett gull. I helgen tok hun like godt gull både i Nordisk mesterskap og i NM individuelt i Mounted Games på GRK Arena.

hest / Norges Rytterforbund
Celine Wangen Eilertsen tok gull både i Nordisk individuelt og NM i U18-klassen Mounted Games sammen med sitt firbente gull Zahirah. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Hos Gjøvik Rideklubb på GRK Arena på Biri handlet det om Mounted Games denne helgen, med individuelle mesterskap i både Nordisk og NM. Igjen dro Gjøvik Rideklubb i land et godt arrangert Mounted Games-stevne, klubben som skal arrangere lag-VM i Mounted Games i 2026.

hest / Norges Rytterforbund
Celine Wangen Eilertsen kunne klatre øverst på pallen to ganger - her er hun der som nordisk mester, med danske Emily Hartnack på sølvplass og Aurora Knudsen som bronsevinner. (Foto: Privat)

I U-18-klassen i Nordisk var det var hard kamp om den gjeveste medaljen helt til siste, men det var Celine Wangen Eilertsen som trakk det lengste strået og kunne klatre øverst på pallen foran danske Emily Hartnack. På bronseplass fulgte så Aurora Knudsen.

Med det gullet kunne Celine også juble over gull på nasjonalt nivå. NM-sølvet gikk til Aurora Knudsen (Gjøvik Rideklubb) mens bronsen gikk til Sam Frenningsmoen (Skuterud Rideklubb).

hest / Norges Rytterforbund
Celine Wangen Eilertsen toppet også pallen i det individuelle nasjonale mesterskapet. Sølvet gikk til Aurora Knudsen mens Sam Frenningsmoen sikret seg bronsen. (Foto: Privat)

Målene for sesongen var gull i NM og medalje i Nordisk – og nå står jeg med gull i begge.

Celine Wangen Eilertsen

Hadde mål om medaljer

-Stevnet startet på fredagen med to innledende runder, så en innledende runde på lørdag. Etter de tre rundene gikk de åtte beste rytterne videre til semi-finale på lørdag. De fem beste her gikk videre til A-finalen som ble holdt på søndagen, forteller Celine (Nes Rideklubb).

Det var jevnt mellom deltagerne.
-Det var en jevn konkurranse gjennom hele helgene, men jeg lå i toppen hele helgen. I finalen ble det tett om det nordiske gullet, og jeg og danske Emily Hartnack måtte ri tie break om førsteplassen i Nordisk individuelt. Der var det jeg som trakk det lengste strået, smiler Celine.

I det nasjonale mesterskapet var marginene større. – Norgesmesterskapet vant jeg med litt klarere margin da jeg vant med 40 poeng, andreplassen fikk 30 poeng og tredjeplassen 14.

Med denne stevnehelgen kunne Celine krysse av for to mål hun hadde satt seg for denne sesongen:
-Jeg er veldig fornøyd med helgen, og Zahirah har fungert veldig, veldig fint i helgen, sier mesteren. – Målene for sesongen var gull i NM og medalje i Nordisk – og nå står jeg med gull i begge. Det er en veldig deilig følelse, og nå jobber vi videre mot nye mål.

hest / Norges Rytterforbund
– Målene for sesongen var gull i NM og medalje i Nordisk – og nå står jeg med gull i begge. Det er en veldig deilig følelse, sier Celine. (Foto: Privat)

NM-gull til Mari Næss

I open-klassen ble det ikke norsk på pallen denne gangen. Både hjemmerytteren Mari Næss og Jeanette Hyving nådde A-finalen, men det ble akkurat utenfor pallplass. I open-klassen NM gikk gullet til Mari Næss (Gjøvik Rideklubb), med Jeanette Hyving (Larvik og Sandefjord Rytterklubb) som sølvvinner og Lise Tofteberg (Skuterud Rideklubb) på bronseplass.

hest / Norges Rytterforbund
Individuell norgesmester i open-klassen ble arrangørklubbens egne Mari Næss. (Foto: Privat)

Resultater

Relaterte artikler