To fine dager på Tune Ridesenter

Hverdagen er å lære mer, trene mot nye mål. I helgen sørget Sportsutvalget i dressur for gode muligheter til det med rekrutteringssamling på Tune Ridesenter utenfor Sarpsborg. Det ble to lærerike dager for dressurrytterne.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Det er stor interesse rundt rekrutteringssamlingene Sportsutvalget i dressur arrangerer - og en av de som hadde en lærerik helg på Tune Ridesenter er Andrine Randgaard-Wassum med hesten Stall-K's Feldbæks Magnifique. (Foto: Sportsutvalget dressur)

Det er stor interesse for samlingene som Sportsutvalget dressur arrangerer, og i spissen som trener gjennom helgen sto igjen Tine Øye. Med rutine og erfaring veiledet hun helgens deltagere gjennom to lærerike dager, med engasjerte representanter fra Sportsutvalget dressur på plass gjennom hele helgen som bisto med god veiledning og generell informasjon.

For en dressurrytter er det hensiktsmessig å se dressuren gjennom dommerens øyne, og den vinklingen bidro dressurdommer Ingrid Jakobsen med gjennom et nyttig og bevisstgjørende foredrag. Deltagerne benket seg i kafeen for teori, der Gina Liland fra Tune Ridesenter som vanlig sørget for både varm lunsj og andre velsmakende fristelser. Med stor innlevelse holdt Ingrid sitt dommerforedrag om bruk av banens veier og hvor viktig det er at rytterne rir nøyaktig og forbereder øvelsene godt. Det dressurdommeren ser er at her slurver ganske mange ryttere – og med det gir de fra seg poeng.

-Planlegg ditt ritt før du rir, gå gjennom det visuelt eller på papiret, var blant rådene Ingrid ga.

-Vi vil rette en stor takk til Tune Ridesenter som sørger for at det er så lunt og hyggelig å være der, sier Elizabeth Farbrot i Sportsutvalget dressur. – Vi vil også minne om den store samlingen som er satt til helgen 7.-8. januar på Idrettshøgskolen i Oslo, en samling for alle ryttere i alle grener innen de aldersbestemte klassene og som har NM 2023 som mål. Og så gleder vi til å se mange igjen når det braker løs på Norwegian Horse Festival første helgen i desember!

Du kan se mer om arrangement i regi av Sportsutvalget dressur her

-Vi gleder oss allerede til neste samling, lyder det fra Sportsutvalget dressur etter helgens rekrutteringssamling på Tune Ridesenter - ved Lise Oppegaard, Elizabeth Farbrot, Ingrid Jakobsen og Tine Øye som hadde trenerrollen på Tune. (Foto: Sportsutvalget dressur)