To dager med feltrittglede i helgen

Det er høst, men feltrittsesongen holder seg fast litt til. I helgen arrangerte Øvre Romerike Rideklubb to dagers feltrittstevne med klasser fra Knøttecup til CCN2* - og i sistnevnte var det Starum-rytteren Caroline Olsen som gikk til topps med sin Gredstedgaards Candi.

Caroline Olsen/Gredstedgaards Candi vant CCN2*-klassen under helgens feltrittstevne i regi av Øvre Romerike Rideklubb. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

38 ekvipasjer var i ilden i løpet av helgen på Skedsmo gård på Algarheim utenfor Jessheim. Lørdag var det rekruttering i form av Knøttecup for ponni og hest – førstnevnte ble vunnet av arrangørklubbens Ella Sofie Kongsvik/Chamir. Disse sto for helt feilfri innsats både på sprangbanen og i terrenget og vant med 42,3 i straff. Hesteklassen ble vunnet av Lene Mari Ingvaldsen/Hejbøls Fawziya (Freestyle/Ragazzo) fra Gjøvik Rideklubb. Disse to fulgte opp en meget god dressur med prikkfri ridning både over hinder og i terrenget, med 30,9 i straff som resultat.

H90-klassen lørdag rommet 10 startende, og her ble det seier til Jasmin Isabella Halvorsen Moen med norskavlede Landego Rozz(Solos Landwind/Stall Ks Dynamit, oppdretter Nina Cathrin Tuven). Denne ekvipasjen tok seieren med 40,2 i straff.

P90 rommet kun to startende. Iselin Victoria Øverberg Gjertsen/Vognmandgårdens Anytime (Polsbury Powerpoint/Vognmandgårdens Firelight) fra Skedsmo Rideklubb innledet med å ta ledelsen etter en god dressur – og holdt den også etter sprangen, men åtte feil i terrenget gjorde at Ine Emilie Karlsen/Elmelund’s Perry (Glanvyrnwy Squire/Bubbly Noggin) ble den som endte øverst på resultatlisten.

Søndag sto H100 og CCN2* på programmet. Til topps blant de ti startende i H100 gikk Kamilla Sæther Hovstø/Madonna M(Kannan/Sioux de Baugy) fra Ullensaker Rideklubb med 33,9 i straff.

Fem ekvipasjer var til start i CCN2*, og her var det Caroline Olsen/Gredstedgaards Candi (Cavall Ask/Quintero) fra Starum Hestesportsklubb som gikk av med seieren med 43,1 i straff.

Resultater

Kalenderen sier at det nærmer seg den kalde, mørke årstiden, men ennå er det noen muligheter for tre ganger så gøy utendørs. Søndag arrangerer Ordkal Rideklubb Knøttecup feltritt hos Stall GG, med ærespremiering «Trøndersk vinner». Siste helgen i oktober har også Arendal og Grimstad Rideklubb et feltrittstevne i terminlisten