To bronser på dressurbanen

På dressurbanen på Flyinge har tirsdagen blitt brukt til lagkonkurranse for junior og unge ryttere. I begge klassene ble det norsk bronse. På juniorlaget var det Mali Vigre Vølstad, Adeline Eide Johansson, Sondre Torp Kristiansen og Emma Løkken som bidro til medaljen – på UR-laget red Kristiane Askim Hillern, Nora Windgaetter, Anine Mørch Aas og Carmen Grønvold Johannessen.

Tirsdagen på Flyinge Kungsgård har resultert i to dressurbronser, flere gode enkeltprestasjoner samt to plasseringer i kürfinalen for pararytterne. (Illustrasjonsfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Sverige var nasjonen som tok gull – både for junior og unge ryttere, og to sølv ble det til Danmark. Blant UR-rytterne var det jevnt – Sverige vant med 214,510 prosentpoeng foran Danmark med 213,726 og Norge med 205,979. Sverige og Danmark kjempet en hard kamp om de gjeveste medaljene i juniorklasse, Sverige sikret gullet med 209,546 poeng mens Danmark red inn 298,889. Norge tok bronsen med 197,829 poeng.

Maserati on fire

UR-rytteren Anine Mørch Aas red sin Maserati (Metall/Tip-Top) til 69,166 % og en individuell sjetteplass. -Maserati var «on fire» i dag, forteller Anine fra Flyinge. – Vi hadde et supert travprogram som vi ble belønnet godt for, dessverre ble det noen dyre feil i galoppen da han var veldg energisk – men det er jo sånn jeg liker ham også! Vi hadde en god start på mesterskapet, og vi gleder oss til de videre dagene!

Carmen Grønvold Johannessen/Højgaardens Santos (San Amour I/Friendship) ligger på delt syvende plass i klassen med 68,725 %. Nora Windgaetter/Noesmindes Miami (Blue Hors Rockefeller/Michellino) red inn 68,088 %, Tuva Hansen/Sunny-Girl W (Sunny-Boy/Sidney) 67,500 %, Nora Saxebøl Ek/Dark Design (Favorit Ask/Åtoftens Walit, oppdretter Gun Helen Gunneng) 66,814 % og Kristiane Askim Hillern/Schnell’s Happy Birthday (Blue Hors Hotline/Weltjunge) 65,294 %.

I juniorklassen fulgte de norske rytterne hverandre som perler på en snor fra plass nummer 12 til 15. Mali Vigre Vølstad/Helgenæs Victoria red inn 66,162 %, Sanna Kristofferstuen/Capa’s Bon Jovi (Belissimo M/Brentano II) 66,111 %, Sondre Torp Kristiansen/Thybo’s Laban (L’Espoir/Michellino) 65,859 %, Emma Løkken/Mr Gold G (Milan/Lobster) 65,808, Adeline Eide Johansson/Sahlertz’ Ramball (Fürstenball/Hoelgaard’s Kontrast) 64,596 % og Vilde Brekke/Syringa Lerup 62,374 %.

Ponni kategori 2 i gang

Kategori 2 ponniene har i dag startet sitt mesterskap. To norske ekvipasjer deltar der. Ingse Hagevik/Malibu ble belønnet til 65,762 % og Julie Hvinden-Haug Jacobsen/Honeymoon fikk 59,953 %.

Plassering til Karine og Signe Christine

For pararytterne handlet det om freestyle-finale i dag. Gårsdagens bronsevinner i kategori IV, Karine Vassbotn Hestholm/Atlas Stengaard (Nørlunds Atlantic/Manitu N) fikk i dag 66,760 % og ble plassert som nummer fem. Inger Line Brath/Qallwesto (Qalle/Midt-West Ibi-Light) ble nummer syv med 62,879 %.

I grad fem ble det også norsk plassering. Signe Christine Forberg Lillerud/Dakota (Dagostini/Wittinger) ble nummer fem med 67,910 % - og flere av dommerne hadde henne på 70 % og mer for det artistiske.