Tittelforsvarer i tet

Vi er nå halvveis i årets NM sprang senior, og regjerende norgesmester Therese Søhol Henriksen er i ferd med å feste grepet på nytt. Hun ligger nå i ledelse etter dagens 2. avdeling, men ennå er intet avgjort. For søndag skal det ris finale over to omganger og kjempes om medaljer og NM-tittel 2022.

Therese Søhol Henriksen og Cyclone L’epivent har spisset mesterskapsformen i Sunshine Tour og må nå tåle favorittstempelet i NM etter to fabelaktige runder. Foto: Moises Basallote
av
Sille Kasin

Årets norgesmesterskap for sprangseniorene våre rommer kun elleve ekvipasjer, men spennende er det og blir det uansett. Etter at dagens 2. avdeling i 1,45 m er vel gjennomført, ligger fjorårsvinneren fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb, Therese Søhol Henriksen og den ti år gamle vallaken Cyclone L’epivent (Ulixe x Arpege Pierreville) nå i tet – etter en fabelaktig runde der alt så ut til å stemme.

- Dagens bane var krevende, men jeg lyktes i å holde meg til planen, smiler Therese fornøyd. - Banen inneholdt nemlig flere linjer der vi måtte velge å enten ri frem eller legge et ekstra steg. I tillegg ble tiden en faktor som måtte tas med i betraktning, og da vi måtte jakte tiden for å komme innenfor maksimaltiden, kom også feilene for flere, forklarer hun.

Velridende Therese leder nå norgesmesterskapet med tre feilpoeng etter de to innledende rundene gjennom dagens eneste nullrunde, og den videre kabalen er nå også lagt på nytt. Gårsdagens nummer to, Fredrik B. Seim og Quevara Van De Vlierbeek Z (Quintus X Omar), måtte kjedelig nok se forbommen på hinder nummer ti, en okser, falle, men ligger fortsatt som foreløpig nummer to i årets NM, nå med i alt fem feil. Johan Sebastian Gulliksen og Ambrosio d’Alcy (Cabdula du Tillard x Calvaro F.C.) som lå i tet etter 1. avdeling, ligger nå som foreløpig nummer tre - etter å ha måttet se tre bommer falle i dagens runde og 12 kjedelige feilpoeng komme opp på tavlen. Pål Flam og Gambler (Cardento x Matterhorn) ligger på sin side så langt som nummer fire med 13 feilpoeng, etterfulgt av Solveig Fotland Newerman og Ballerina (Calido x Acobat II) på en foreløpig femteplass med 14 feilpoeng.

Svenske Fredrik Malm får nok en gang ubetinget ros både fra utøvere og teknisk personell for gode mesterskapsbaner som virkelig skiller, men som samtidig er rettferdig for hestene. I morgen, lørdag blir det hviledag for det som gjenstår av årets NM-felt, og deretter skal det hele avgjøres på Gjelsten arena søndag ettermiddag.

Resultater: