Tilbake på toppen

Ingen kunne tukte Hans Bauer og en Leopold i storform denne helgen. Slik ble trestjerners feltrittseier i Sverige sikret med gode marginer.


Hans Bauer og Præstegårdens Leopold la feltet bak seg og tok en klar trestjerners seier i Stockholm. Foto: Equisport.Photo/ Malin Larsson
av
Sille Kasin

Det norske feltrittesset Hans Bauer og hans 16 år gamle vallak Præstegårdens Leopold (Londonderry x Temple Wind xx) var alene om å representere Norge ved landsstevne utenfor den svenske hovedstaden i regi av Väsby Ridklubb på lørdag, og skulle også vise seg å være i en klasse for seg denne helgen.

Ekvipasjen festet allerede grepet i CCI3* fra den innledende dressuren med gode 72.14 prosentpoeng, og etter at alle bommer ble liggende oppe og sprangprøven var vel gjennomført, lå askerrytteren og hans trofaste makker i fortsatt ledelse med 27.9 i straff. I den avgjørende utholdenhetsprøven i terrenget holdt Hans Bauer og Leopold fortet helt hjem uten hinderfeil og vant dermed klassen med 32.7 i straff.

17 ekvipasjer stilte til start i CCI3*, og blant de øvrige 12 som fullførte alle tre delprøver, kan svenske Ebba Adnervik fra Dagstoprssportens Ryttarförening også se tilbake på et alle måter vellykket stevne. Med sine to hester, Mats (Wish Upon A Star x Master Imp xx) og Blå Kongo (Crelido x Master Imp xx), red hun nemlig inn til andre- og tredjeplass i klassen med henholdsvis 44.6 og 50.7 i straff.

Hans Bauer og Ebba Adnervik under helgens premieutdeling. Foto: Privat

Resultater: