Til inntekt for Ukraina

Arrangørkomiteen i Nannestad Hestesportsklubb bestemte allerede i fjor at de ville arrangere veldedighetsritt sommeren 2022. Da krigen i Ukraina brøt ut og hestevenner verden over ble bedt om å bidra, ga formålet seg selv.

av
Sille Kasin
I etterkant av minirittet på Viti frá Skipaskag kunne rytter Johannes Bratterud Kobbeltvedt, Samuel og leier Marianne Kornmo Kobbeltvedt slippe jubelen løs. Foto: Privat

De tre driftige ildsjelene i Flatnercup-komiteen i Nannestad Hestesportsklubb, Gro Anita Bråthen, Monica Synnøve Dieset og Hege Kilen Aasdokken, kan nå spandere på seg en vel fortjent sommerferie før det tredje og siste rittet i cupen finner sted den 11. september. For ikke bare ble sesongens innledningsritt i juni en suksess. Klubbens veldedighetsritt til inntekt for Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation den 26. juni ble nemlig på alle måter også en kjempesuksess!

- Takket være alle som var med i veldedighetsrittet vårt, kjøpte lodd og handlet i kiosken, og ikke minst takket være dommer Hilde Berg som ga fra seg både dommerhonoraret og kjøregodtgjørelsen sin, samt de mange velvillige sponsorene våre - Skoies, Bjerke Dyrehospital, Monica Iselin Evang, Norges Rytterforbund, Hesteglede Margrete Lie, Felleskjøpet Maura, Stangeskovene avdeling Maura, Art of Vision Anne Ravna, Tove Rognstad, Kiwi Maura og PG Roos - har vi nå sendt 13.900 kr til Ukraina, forteller en strålende fornøyd stevneleder og medlem av Flatnercup-komiteen, Gro Anita Bråthen. – Og tenk på hva vi får til når vi går sammen om å støtte de som ikke har det så godt som oss!

Engasjert forteller stevnelederen om Ukraina-rittet der 29 ekvipasjer deltok og hele 20 klubber var representert. Stevneplassen var – som under de øvrige rittene som inngår i Flatnercupen – inne på selve terrengbanen på Flatner i Gjerdrum, mens løypene gikk på fantastiske skogsveier rundt i området. Og mens mange debutanter deltok i sesongens første ritt, kom mange av dem tilbake for å ri til inntekt for det gode formålet.

De 16 ekvipasjene i LD1 tilbakela 9 km på de flotte skogsløypene på Flatner. Foto: Privat

Videre påpeker Gro Anita Bråthen også at veldedighetsrittet ikke hadde latt seg gjøre uten hjelp fra de mange frivillige som raust ga av tiden sin slik at stevnedagen gikk rundt.

- I klasse LD2 20 km hadde vi 13 utøvere til start, mens hele 16 ekvipasjer deltok i LD1 9 km. I tillegg gjennomførte tre ryttere miniritt med leier. At så mange deltok, var over all forventning, for vi er jo godt inne i beitesesongen, påpeker hun. - Rittet var tenkt som et lavterskeltilbud der funksjonærene veiledet og hjalp til underveis, slik at nye ryttere skulle føle seg trygge. På denne måten fikk alle en god opplevelse og en fin vei inn i sporten, smiler hun og fortsetter: - Dommer Hilde Berg kjørte også «Hildes mønstringsskole» for alle i forkontrollen, og dette gjorde nok sitt til at vi opplevde mye bra mønstring i sluttkontrollen, avslutter hun smilende.

Elina Othilie Såtvedt gjennomførte minirittet til inntekt for Ukraina sammen med Lykkens Pilgrim og leier Camilla Såtvedt. Foto: Privat

Nannestad Rideklubbs veldedighetsritt til inntekt for Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation som støttes av FEI, og der formålet er å bistå ukrainske ryttere og hestene deres med blant annet fôr, oppstalling og evakuering fra det krigsheerjete landet i denne ekstremt utfordrende tiden, ble kort sagt en suksess av dimensjoner. - Og kanskje kan også en suksess som dette motivere andre klubber i alle grener til å forsøke seg på et liknende stevnearrangement til inntekt for et godt formål?

Ialt 29 ekvipasjer deltok i veldedighetsrittet som inngikk som andre runde i årets Flatnercup. For ryttere som fullfører alle tre rittene i cupen i 2022, vanker det en liten ekstra premie til høsten. Foto: Privat