Til inntekt for et godt formål

Denne våren har Bærum Rideklubb invitert til to populære distriktstevner på Østern Brug, ett i sprang i april og deretter ett i dressur. I helgen er det Gullsløyfe-stevne i dressur til inntekt for Barnekreftforeningen for alle penga.

av
Sille Kasin
- Vi er så glade over at Gullsløyfe-stevnet er en suksess, og akkurat det vi hadde sett for oss, istemmer Bærum Rideklubbs Ulla Bergesen, stevneleder Line Synnøve Larsen og Agnes Mithassel, samt dommer Tone Markussen. Foto: Sille Kasin Foto:

Vi treffer Line Synnøve Larsen over en kjapp kaffe et steinkast fra Østern Brug. Den 38 år gamle dressurrytteren og stevnelederen av helgens Gullsløyfe-stevne til inntekt til Barnekreftforeningen smiler blidt, og er glad for at det går så bra. Stevnet måtte lukkes for påmelding lenge før fristen gikk ut, og atmosfæren på stevneplassen er god denne lørdagen, og nok også søndag. Og i tillegg er samtlige klasser velvillig støttet av gavmilde sponsorer.

- I utgangspunktet tenker jeg at ridesporten og vi ryttere står for en hel gode verdier som sjelden eller i for liten grad kommer til uttrykk, sier Line engasjert. - Det snakkes mye om penger og resultater, men egentlig for lite om for eksempel det sterke fellesskapet oss ryttere imellom, og heller ikke nok om det fantastiske samarbeidet vi har med hestene våre, og gleden dette gir oss. Derfor vokste tanken om å kunne arrangere et stevne til inntekt for en god sak frem, der vi skulle rette fokus på verdier og fremme positive holdninger. For det å kunne gi noe til andre, er jo en verdi i seg selv, men kan også gi deltakerne en fin opplevelse, smiler hun.

Med dette som utgangspunkt, gikk den dedikerte rytteren som også er fysioterapeut, lenge med tanken om at det burde kunne la seg gjøre å ri for en god sak. Og slik falt valget på Barnekreftforeningen, ikke minst fordi hun selv opplevde å miste mammaen sin til kreft i altfor ung alder. Og styret i Bærum Rideklubb var ikke sene om å helhjertet støtte opp om prosjektet.

- Vi bestemte oss for å kalle stevnet Gullsløyfe-stevnet, da gullsløyfen er Barnekreftforeningens eget symbol. Og gullet, det er jo edleste metallet vi har, akkurat om barna våre det mest verdifulle vi mennesker kan få, forklarer hun. - Derfor har vi oppfordret alle rytterne til å kjøpe foreningens pin og bære den på jakkeslaget for i størst mulig grad å synliggjøre at vi alle bidrar til en god sak gjennom stevnehelgen, avslutter Line Synnøve Larsen engasjert.

Lørdag vant Malin Bergan Refsdal og Timlo's Iceman fra Vestre Bærum Rideklubb LC:3 sponset av Equishop med 71.600 %, mens Ingrid Amalie Ånerud fra Sigdal og Rosthaug Hestesportlag og Terning gikk til topps i MC:1 sponset av Olivia Restauranter med 64.516 %. Siste klasse for dagen, MB:3 sponset av Boleyn Equestrian, ble vunnet av Stine Josefsen og Jack fra Nittedal Rideklubb med 66.912 %.

Tone Markussen er dommer under Gullsløyfe-stevnet begge dager, og synes også det er stas å bidra:

- Jeg har gledet meg til dette helt siden jeg var her i høst og dømte under kretsmesterskapet, jeg, smiler hun.

Søndag toppet Kristin Braa fra Sørkedalen Rideklubb LB:3 sponset av Timbio med 66.364 %, mens Mari Rondan og My Fair Lady fra Vestre Bærum Rideklubb sikret seieren i LA:3 etter å ha ridd inn til 62.593. MC:1 ble vunnet av Nanette Didriksen og Showtime fra Sigdal og Rosthaug Hestesportslag med 63.548 %, mens Bærum Rideklubbs egen Kjell Myhre med Gandhi De Hus gikk til topps i MB:4, søndagens og Gullsløyfe-stevnets siste klasse, etter å ha belønnet med 68.611 %.

To av Gullsløyfe-stevnets sponsorer - Timbios Timmie Haugerud og smykkedesigner Ulrikke Vogt som har laget helt unike sløyfer for anledningen. Foto: Line Synnøve Larsen
Medlemmene i Bærum Rideklubb var glade for å bidra til støtte for Barnekreftforeningen under helgens Gullsløyfestevne. Foto: Line Synnøve Larsen.

Resultater: