Ti lag er finaleklare i Herning

Etter torsdagens andre lagkonkurranse er det klart hvilke nasjoner som får en plass i fredagens startfelt i lagfinalen i VM. Topp to både lagmessig og individuelt er de samme som dagen før – det er Sverige foran Frankrike mens franske Julien Epaillard ligger i tet individuelt foran britiske Scott Brash.

Sverige plasserte seg igjen i topp av lagkonkurransen i VM. (Foto: FEI)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Banebygger Louis Konickx ga rytterne nok å tenke på i torsdagens 1,65 m klasse. Sverige beholdt ledelsen etter suveren innsats og tre nullrunder ved Henrik von Eckermann, Jens Fredricson og Peder Fredricson – for familien Fredricson et faktum som er ganske spesielt idet det er første gang disse to brødrene er i et mesterskap sammen.

Tre ganger null ble det også for Frankrike – blant annet av Kevin Staut som hentet seg særdeles profesjonelt inn etter gårsdagen der han ble katapultet av sin hest over et hinder og gikk i bakken.

-Jeg ble så skuffet i går, det samme hendte med meg i WEG i Lexington, men jeg har vært med i mange mesterskap og vet at alt kan skje. Jeg er en lagrytter, og Frankrikes lag betyr alt for meg – så jeg bare gjorde jobben i dag, sa Staut.

Franske Julien Epaillard gjentok ganske enkelt bedriften fra i går med sin 10 år gamle hoppe, det gikk null og det gikk fort – raskest i klassen. Britiske Scott Brash som siste rytter ut utfordret ham sterkt med sin hest Hello Jefferson, men klarte akkurat ikke ta franskmannen igjen.

Landene som går videre i lagkonkurransen er foruten Sverige og Frankrike også Tyskland, Nederland, Belgia, Storbritannia, Sveits, Canada, Irland og Brasil. For Norges del ble det stang ut lagmessig med et resultat som ga dem en 19. plass totalt.

I fredagens lagfinale, som begynner klokken 21.00, skal ikke bare VM-medaljer deles ut. De fem beste lagene blir også direkte kvalifisert til OL i Paris 2024.

Start- og resultatlister