Ti gode grunner til å få med seg hestefesten på Lillestrøm

1.desember går det i gang – Norwegian Horse Festival. Det er tredje gang denne hestefesten finner sted på Lillestrøm – og første gang det skjer i desember. Det er mange gode grunner til å starte julen med Norwegian Horse Festival – her er ti av dem!

1. desember går det i gang - Norwegian Horse Festival. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Pressemelding Norwegian Horse Festival

Dagene i NOVA Spektrum i Lillestrøm – tidligere Lillestrøm Varemesse – vil i løpet av dagene 1. til 4. desember fylles opp av hest, sport og julestemning i en herlig pakke. Her gir arrangøren av det hele deg ti håndfaste grunner til å legge denne førjulshelgen til Lillestrøm.

Inspirerende clinic for de som ønsker å lære mer

Søndag 4. desember kan du få med deg den svenske topprytteren Carl Hedin på nært hold når han skal fortelle oss om sine treningsprinsipper. Hedin trener hester fra innridnings- og helt opp til Grand Prix-nivå i dressur. I NOVA Spektrum deler han noen av sine beste tips for treningen av dressurhesten.

Den svenske topprytteren og influenseren Carl Hedin holder dressurclinic søndag 4. desember. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

Norges største utstyrsmesse

Skal du handle hesteutstyr, er dette plassen å være. Enten om det er til deg selv, til hesten din eller om du ønsker å finne årets julegaver på messen under NHF – her blir det gode tilbud rundt hvert hjørne. På messeområdet er det plass til rundt 100 utstillere som kan friste med alt fra ridebukser, til kjepphester og stallinnredning.

Selvsagt blir det en stor utstyrsmesse under Norwegian Horse Festival. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

Se internasjonale toppryttere i aksjon

Under Norwegian Horse Festival kan du studere toppryttere i både dressur, sprang og islandshestridning på nært hold. Plukk med deg inspirasjon til egen trening mens du ser toppen konkurrere mot hverandre. Det blir flotte hester, og flinke ryttere på konkurransebanen.

Topprytterne kommer til Lillestrøm - også på islandshest. Over 140 ekvipasjer er meldt til tidenes første innendørs World Ranking-stevne for islandshest i Norge. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

Samlingssted for hesteinteresserte

NHF er et samlingspunkt for hestefolk fra hele landet. Kanskje du møter igjen venner og bekjente fra andre siden av landet? Hva med å samle den gamle hestegjengen, eller få med noen du ikke har sett på en stund? Her er det mulighet for nye opplevelser som kan gå rett inn i minneboken.

God underholdning for hele familien

Med et forrykende juleshow og flere showklasser i løpet av helgen, blir det underholdning for både store og små. Under juleshowet blir det fullspekket med julestemning, i tillegg til at den internasjonale duoen Frederic Pignon og Magali Delgado kommer for å imponere oss med sine hestekunster. Det blir også utkledningsklasser og shettisgalopp for de som ønsker mer underholdning.

Sentrumsnær hesteglede

Lillestrøm ligger bare en liten togtur unna Oslo, noe som gjør at du kan kombinere tur på hesteshow med storbytur. Juleshoppingen og julestemningen kan du nemlig både oppleve i Lillestrøm sentrum, eller på "Jul i vinterland" i Oslo.

Julestemning i fokus

Når festivalen arrangeres første helgen i desember, spares det ikke på julekruttet. Det blir juletre, julepynt, nisser og julemusikk. Hva er vel bedre enn å oppleve julestemningen når hesten er i fokus?

Det blir full julestemning med hest i fokus under Norwegian Horse Festival. (Foto: Pexels.com/Valeria Botneva)

Kom tett på forbildene dine

Under NHF har du mulighet til å komme helt tett på forbildene dine i hestesporten. Hestene på arenaen er så nærme at du nesten kan ta på dem når de suser forbi, og kanskje du møter på noen kjente fjes i gangene?

Et hyggelig avbrekk fra hverdagen

I det kalde, mørke desemberværet kan det være tungt å holde på med hest i Norge. Kulda biter, og været varierer mellom stiv kuling, snø og sidelengs sludd. Tilbring noen dager inne i varmen i NOVA Spektrum, og ta med deg litt motivasjon ut igjen i desemberkulda.

Hei fram din rideskole

Har du tilknytning til en rideskole i Norge? Hele Norges rideskoler er invitert til å delta i SKOIES Kjepphestkonkurranse under NHF. Her er det mulighet til å vinne fine premier til sin rideskole, og selv om ikke du har tenkt å delta med en kjepphest – så har likevel du mulighet til å påvirke resultatet bare ved å stille opp!

NOVA Lillestrøm vil også fylles opp med kjepphester og deres ryttere som skal delta i SKOIES Kjepphestkonkurranse. (Foto: Mette Sattrup)

Se mer på arrangørens hjemmeside