Therese Søhol Henriksen og Electric Joy finalevinnere i Sunshine Tour

Therese og norskavlede Electric Joy har prestert sterkt hele veien under sin deltagelse i Andalucia Sunshine Tour i Vejer de la Frontera, Spania. Onsdag toppet de sin gode innsats med å vinne finalen for syvåringene.

NV-vallaken Electric Joy tok finaleseieren i syvårsklassen med sin rytter Therese Søhol Henriksen. (Foto: Moisés Basallote)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Ikke bare var det en vel fortjent seier etter flere stevneuker med sterke resultater, det var også velfortjent etter innsatsen i onsdagens krevende klasse. 49 gode syvåringer stilte til start der den spanske banebyggeren hadde laget en krevende 1,40 m bane for de unge talentene.

Åtte av disse gikk feilfritt i grunnomgangen, og av disse åtte var det fem som gikk null i omhoppingen. Electric Joy e. Diarado/Warsteiner er en stor og mektig vallak, men også smidig og markvinnende. Med velridende Therese Søhol Henriksen galopperte han over mållinjen på tiden 36,17 s, og sikret seg med det seieren i finalen foran irske Seamus Hughes Kennedy med sin irske ESI Rocky e. Stakkato Gold som fullførte sin nullrunde på 36,37 sekunder.

Duoen Therese Søhol Henriksen/Electric Joy toppet god innsats gjennom Sunshine Tour med seier i finaleklassen 1,40 m.(Foto: Moisés Basallote)

Electric Joy e. Diarado/Warsteiner er avlet av Gro Aasland Våge fra Ramnes i Vestfold, og frem til i fjor sommer er det hennes datter Maren Aurora Våge som har tatt ham frem på sprangbanene. Det har hun gjort med flere sterke resultater, blant annet tredjeplass i 4-årsfinalen i Falsterbo 2019. Vallaken ble tatt ut til unghest-VM i Lanaken i fjor og Maren overlot da tøylene og den videre utdanningen av den talentfulle vallaken til Therese.

Electric Joy gikk med Therese Søhol Henriksen i unghest-VM 2021, og Therese sikter mot mesterskapet også i år. Her sammen med oppdretter Gro Aasland Våge. (Foto: NRYF)

Etter Sunshine Tour, planlegger Therese å starte Electric Joy under Spring Tour i Drammen, og mål for året er ytterligere en tur til unghest-VM.

Therese red også feilfri grunnomgang i seksårsfinalen 1,30 m med norskavlede Kannto e. Kannan/Dobel’s Cento, oppdretter Dag Ove Kingsrød. I omhoppingen ble det imidlertid åtte feil. Med Charly Heart e. Cornet Obolensky/Heart-Ache BS, også den avlet av Dag Ove Kingsrød, ble det en bom ned i finaleklassen.

I 1,25 m klassen for seksåringer red Therese norskavlede Tobajo Martial e. Tobajo Picez/Saccor feilfritt og ble nummer 16 i tidshoppingsklassen.

Resultater