Therese plukker premier i Tsjekkia

Flere norske sprangryttere har denne helgen konkurrert internasjonalt i utlandet – deriblant Therese Søhol Henriksen som har sanket inn premier ved Danube Champions Tour i Tsjekkia. På feltrittbanen fullførte Cecilia Lundberg en fire-stjerners klasse i Polen.

Therese Søhol Henriksen har sanket premier ved Danube Champions Tour i Tsjekkia. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Therese Søhol Henriksen har i helgen vært alene om å være norsk rytter ved det internasjonale stevnet Danube Champions Tour i Samorin, Tsjekkia. Dette var hennes andre helg der, og hun toppet innsatsen i CSI3*-W 1,40 m klassen fredag, med øverste plassering sammen med sin Iron Maiden (Quasimodo van de Molendreef/Indorado, oppdretter A.O. De Haan). I CSI3*-W 1,50 m, en rankingklasse, ga en rask nullrunde sammen med Santos Z (Spartacus TN/San Patrignano Cassini, oppdretter Het Oosterbrook Stal) en fin ellevteplass. Unghester er jo også et av Thereses varemerker, søndag ble det plassering som nummer 11 i 6/7-års finalen i 1,30/1,35 m med de La Pop af Z (Diamant de Semilly/Luidam, oppdretter Ashford Farm).

Marit Haarr Skollerud Cox var eneste norske rytter i franske St. Tropez for Hubside Jumping Grimaud. Som Therese hadde hun med seg flere hester – og flere premier ble det også. I lørdagens CSI3* 1,50 m klasse red hun inn en sjetteplass med Criquet de l’Isle (Tibet Tame/Grain de Soleil) samt en tiendeplass i CSIe* 1,45 m med Pegasus Blue van het Grenske (Zirocco Blue VDL/Dakar VDL (oppdretter Het Grenske Bvba Het Grenske).

Norsk sprangryttere har denne helgen også vært til start i belgiske Bonheiden og Kronenberg i Nederland.

Fire-stjerners feltritt i Polen

Internasjonalt feltritt på 4*stjerners nivå var helgens oppgave for Cecilia Lundberg/Cascor (Catoo/Stauffenberg, oppdretter Carsten Schultx). De gjennomførte CCI4*-S, deres fjerde gang ute på dette nivået, i polske Strzegom i god stil. Etter innledende dressur var de feilfrie på hinder i den krevende terrengbanen og fikk en bom på sprangbanen. Med 68 i straff totalt ble fasit en 29. plass på ekvipasjen under Strzegom Autumn Show.