Tett i toppen, og mer spenning

Etter en forrykende første NM-dag i Mounted Games i regi av Gjøvik Rideklubb på GRK Arena, venter nå nok en spennende mesterskapsdag før det hele avgjøres med medaljekamp både for seniorer og U18-utøvere i ettermiddag. For så langt er det tett i toppen, og mye kan ennå skje.

Agria står som sponsor av årets NM individuelt Mounted Games, og denne finalesøndagen står derfor premiebordet klart. Arkivbilde: Gjøvik Rideklubb
av
Sille Kasin

De to første sesjonene i årets individuelle NM-klasser i Mounted Games ble vel gjennomført på GRK Arena i går, og denne søndagen venter først de tredje og siste sesjonene før det hele avgjøres i A- og B- finaler. Og spørsmålene som melder seg, er mange. Og det er også vanskelig, nærmest umulig, å skulle spå både om fordelingen av finaleplasser og medaljer. For det er jevnt i toppen, og de mulige scenariene er mange.

Klarer for eksempel fjorårets sølvvinner i Open - seniorenes mesterskap – Andreas Berger, å holde unna for den individuelle juniornorgesmeteren anno 2021, Lotta Daler, når det nå kun skiller to poeng mellom disse to etter gårsdagens innledende runder? Og kommer kanskje Zoe Haave som i fjor måtte ta til takke med den «forsmedelige» fjerdeplassen til å gi alt, både for å sikre seg en A-finaleplass, og deretter til og med kanskje en pallplass denne søndagen? Eller hiver kanskje ringreven Lise Tofteberg seg inn i seniorenes medaljekamp?

Og er fjorårets sølvjente blant juniorene, Nalinn Strand, nå i en posisjon der hun tar steget helt til topps på pallen i U18? Og stiler nå for eksempel også de to fjorårsjuniorene i B-finalen, Carmen Sofie Olsen og Cèline Wangen, mot plasser i A-finalen? Og kan blant andre også U18-utøver Elvira Tellåsen bli en utfordrer å regne med i ungdommenes mesterskapsklasse?

Eller blir utfallet kanskje et eller litt annet – i en sport der så mye skjer, og der det altså aller først skal kjempes intenst om gjeve plasser i A-finalene, før slaget om årets individuelle mesterskapsmedaljer skal stå?

Kort sagt, dette tegner til å kunne bli en uhyre spennende mesterskapsavslutning der åtte seniorutøvere og elleve U18-utøvere er i ilden. Om du ikke selv har mulighet til å være til stede der det skjer, nemlig på GRK Arena på Biri denne finalesøndagen, så følg med på informasjonen som fortløpende legges ut gjennom dagen av stevneleder Mari Næss, og les etter hvert også mer fra årets individuelle NM-arrangement her på hestesport.no.