Tage, Tilde og Ella i Finland: Klare for mesterskap

Tre unge norske voltigører er i Finland for et internasjonalt voltige-stevne som også rommer Nordisk Baltisk Mesterskap. Tage Øverland, Tilde Skaar-Hval og Ella Bryne Smogeli er nå på vei mot mesterskapsklassene i helgen med god innsats i fredagens juniorklasser i bagasjen.

Tre norske voltigører er på vei mot mesterskapsklassene ved Nordisk Baltisk Mesterskap i voltige i finske Ypäjä etter en god innledning i fredagens klasser. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

De tre unge utøverne deltar i juniorklassene, og de har fått finske hester til sin disposisjon under stevnet. Tage presterte godt med hesten C’est Moi (longør Oona Pekkala), resultatet 6,653 innebar en kvalifisering til CVI2* - og vinnerrosett ble det også – dog var han eneste til start i herreklassen. I klassen for kvinner deltok det 16 totalt, og Tages score i forhold til den resultatlisten tilsvarte en andreplass.

Tilde Skaar-Hval gjorde sitt beste og hadde en god kür på den finske lånehesten Melba, med Silja Ahonen som longør. Med 5,90 ble de nummer syv i klassen. Ella Bryne Smogeli hadde en noe urutinert finsk hest longert av Nienke de Wolff å bryne seg på, men løste oppgaven godt og var fornøyd med 5,938 og niendeplass.

Selve mesterskapet går i gang lørdag, og alle de tre norske utøverne skal delta her. Nederlandske Nienke de Wolff er med den norske troppen som trener og som longør for noen av de finske hestene.

Seniorrutøver Kristine Aasveen er også til start ved internasjonalt stevne i helgen. Sammen med resten teamet – Lilly Weldingh som longør og HH's Czardas er hun ved CVI3*-stevnet i Samorin. Fredagen innebar en god runde i obligatorisk for Team Oslo.